Opnieuw een niet weg te leggen spannende pageturner
In ‘Kogel door de kerk’, alweer het derde deel van de Kate en Sophie serie, volgen we rechercheurs Kate Verbeek en Sophie van Wageningen. Samen vormen ze een sterk team bij moordzaken. Naast collega’s zijn ze al sinds hun studietijd vriendinnen.
Kate en Sophie werken aan een intrigerende zaak waar ze niet alleen de dader maar ook het slachtoffer moeten vinden. Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen die veel vragen oproepen. Want wat heeft de kerk met al zijn geheimen en de duistere psychiatrische inrichting met deze zaak te maken?
Naast deze zaak maakt Kate zich ook zorgen over haar broer Danny. Hij wordt, samen met zijn vrouw en dochtertje, in zijn auto van de weg gereden. Opzet zo blijkt, het criminele duistere leven lijkt Danny in te halen.
Chloe van Silfhout weet met haar pakkende en levendige schrijfstijl het niveau van deze serie hoog te houden. Ook dit derde deel begint met een sterk proloog dat uitnodigt tot verder lezen, en je blijft lezen! De combinatie spanning en ‘romantic suspense’ geeft het verhaal een hele mooie laag mee. De precies goed gedoseerde gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen, personages en emoties zorgt ervoor dat het verhaal als een film tot leven komt.
Naast de spannende elementen maakt Chloe van Silfhout het verhaal compleet door er vriendschap en liefde aan toe te voegen. De personages zijn boeiend. We leren Kate en Sophie steeds een beetje beter kennen tijdens hun werk en in hun privéleven. Marc, Dean en Leon zijn inmiddels vertrouwd en vullen de twee mooi aan. Dat Danny, de broer van Kate een grote rol heeft in dit boek vind ik geweldig. Hij is interessant en zijn personage spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding.
Duister, spannend, afwisselend, origineel en verrassend. ‘Kogel door de kerk’ is wederom een niet weg te leggen spannende pageturner. Ik kan alleen maar uitkijken naar het volgende verhaal, ‘Slapende honden’ verscheen eerder al als paperback en e-book maar verschijnt in juli ook als luisterboek…