Een hartverwarmend verhaal over verlies, vriendschap en nieuwe kansen.
In Doorstarters van Marjolein Vrijenhoek volgen we Hanneke, wier wereld op z’n kop staat na het plotselinge overlijden van haar man. Ze weet niet hoe ze verder moet, tot ze op Facebook een advertentie voor een camper ziet. In een opwelling koopt ze het voertuig, vastbesloten om alsnog de reis langs de kust te maken die ze ooit samen met haar man had willen maken.
Tijdens haar reis bezoekt ze prachtige plekken (erg leuk dat deze locaties zo herkenbaar beschreven zijn, zeker als je uit de buurt komt!) en belandt ze uiteindelijk bij een B&B met de opmerkelijke naam La Matelas Perdue (De Verloren Matras), ontstaan door een vertaalfoutje. Daar ontmoet ze de zussen Kokkie en Pien, en al snel ontstaat er een warme vriendschap.
We leren ook het verhaal van Pien en Kokkie kennen, die pas kort hun B&B runnen, en maken van dichtbij mee hoe ook hun levens veranderen. Liefde, oude wonden, nieuwe kansen alles komt samen, zeker wanneer de liefde zich aandient. Kokkie voelt zich aangetrokken tot een vriendelijke vrouw die op de markt staat met haar heerlijke kazen, en ook bij Pien zorgt een onverwachte ontmoeting met haar ex voor opschudding tijdens een bruiloft die ze organiseren.
Op haar vijftigste verjaardag neemt Hanneke een dapper besluit: ze keert terug naar huis, klaar voor nieuwe avonturen.
Doorstarters is een prachtig, ontroerend verhaal letterlijk met een lach en een traan. Marjolein Vrijenhoek weet op een warme, herkenbare manier te schrijven over rouw, vriendschap, loslaten en opnieuw durven beginnen. Een absolute aanrader!