Indrukwekkend
Met dank aan uitgeverij September las ik het boek Namens mijn vader van Marit Buur.
Dit is haar debuutroman . Zij beschrijft hierin het levensverhaal van haar vader.
De cover is mooi vormgegeven. Je ziet een vrouw van de achterkant die ergens naar kijkt. Dit samen met de titel en de koptekst De Indische stilte verbroken maakt me erg nieuwsgierig. Zowel de titel als de cover zijn erg passend bij het verhaal.
Het boek bestaat uit vier delen. Zo weet je precies waar je bent in het verhaal. Ook de titels hebben een naam of datum en zijn van een goede lengte.
Je leest het verhaal van Eugène Bakker, die geboren is op Sumatra. In de proloog lees je hoe hij er toe is gekomen om dit verhaal op papier te zetten. Hij schreef over zijn fijne jeugdjaren maar ook over de verschrikkelijke oorlogsjaren en de tijd erna,. Door alles op papier te zetten kwam hij zelf tot rust en hoopte hij dat zijn dochters het zouden lezen zodat deze tijd nooit vergeten zou worden.
Ik was diep onder de indruk van dit verhaal. Namens mijn vader is een prachtig geschreven roman en heel indrukwekkend. Een realistische vertelling. De auteur weet de omgeving, de gebeurtenissen goed te beschrijven en met een meeslepende schrijfstijl weet ze de lezer te boeien van het begin tot het eind. Ze brengt dit zo op de lezer over dat je er over nadenkt maar zonder dat er te zwaar aan getild wordt
Echt een aanrader
Echt een aanrader