Heden en verleden met elkaar verweven

IngeBrun 22 juli 2025
Door Frank Peters werd ik gevraagd of ik het boek Het meisje bij het venster wou lezen.
Dit is het 1e deel van de Wolters-Molenaar serie.
Waayhof uitgeverij

Frank Peters is auteur en oprichter van Waayhof Uitgeverij. Hij schreef het eerste deel van deze serie in 2024 en in 2025 kwam het tweede deel uit, De drenkman

Het verhaal volgt Rik Wolters, Wanneer hij zijn baan verliest besluit hij zijn hobby genealogie weer op te pakken. Tijdens zijn onderzoek naar zijn stamboom stuit op een interessant geheim uit het verleden wat waarschijnlijk verbonden is met een bekende schilder Johannes Vermeer, Het bevat informatie over Marie La Motte en Willem Bolkestein, die een zwager is van Vermeer. Marie en Willem besloten te ontsnappen en namen tijdens de ontsnapping waardevolle spullen mee. Rik wil hier meer van weten en tijdens zijn zoektocht ontmoet hij documentairemaakster Sandra Molenaar

Zij is wel erg benieuwd naar dit verhaal en samen gaan ze op onderzoek uit naar het verhaal achter Het meisje bij het Venster. Hier zou dan meteen een mooie documentaire van gemaakt worden.

De schrijfstijl is voor mij even wennen. Het wordt voor een groot deel in de ik-vorm verteld door Rik en dit wordt afgewisseld door andere perspectieven en gebeurtenissen in het heden en het verleden. Eenmaal gewend liet het verhaal mij niet meer los. Rik en Sandra zijn leuke personages en mooi uitgewerkt. Daarbij worden er verschillende karakters toegevoegd. Sommige mochten iets meer worden uitgediept. Al lezende kom je er achter wat er gebeurt is en komen de verhalen uit het verleden en het heden mooi samen.Het verhaal zit mooi in elkaar en bevat voldoende spanning.

Het meisje bij het venster is een prachtige historische roman vol spanning, avontuur, plotwendingen , mooi uitgewerkte personages en een levendige en beeldende schrijfstijl. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg

Meer recensies van IngeBrun

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.