Verwarrend

IngeBrun 21 juli 2023
Schaduw dochter van Anita Larkens is een psychologische thriller.
Mare Berg zit in een depressie na haar scheiding met haar man. Wanneer het weer wat beter met haar gaat wil ze weer aan het werk. Ze krijgt van haar baas één dossier waaraan ze mag werken om het alles rustig op te bouwen. Het dossier is van Chantal, die van diefstal wordt beschuldigd. Zij is vaker met de politie in contact gekomen. Daardoor zijn vier van haar vijf kinderen uit huis geplaatst behalve de baby Dacha. Tijdens het tweede bezoek aan Mare verdwijnt Chantal plotseling en laat baby Dacha achter. Mare besluit in overleg met collega’s en vrienden, om de zorg voor Dacha opzichte te nemen.

Schaduwdochter wordt verteld vanuit de psychologe Mare. Verleden en heden wisselen elkaar af. Voor mij kwam dit erg verwarrend over. Neem daarbij de waanideeën en de werkelijkheid van Mare en de chaos is compleet. Een paar keer stond ik op het punt om te stoppen met lezen. De personages blijven hierdoor wat vlak. Ik kreeg er geen gevoel bij. Gelukkig heb ik het door gelezen en het eind heeft me flink verrast. Hierdoor geen 2 maar 3 sterren

Meer recensies van IngeBrun