Een originele, meeslepende roman die je in zijn greep houdt

Ingrid Lemmens 01 september 2025
Dit is een heel ander boek dan ik had verwacht maar Wauw!! Wat is het spannend, hartverscheurend, mooi en origineel! Het begint als een standaard roman over een koppel dat probeert hun huwelijk weer op de rit te krijgen, ze gaan naar het prachtige huis van Alex haar familie in de prachtige natuur van Canada. Maar dan slaat het noodlot toe, en de wereld is ineens niet meer wat het ooit was. Ik zag dit niet aankomen maar wat is het een goed verhaal dat je helemaal meesleept! Elk hoofdstuk wisselt tussen Alex en Daniel en het hield me helemaal in de greep. Kunnen ze overleven? Je wordt zelf ook aan het denken gezet, wat als er ineens niks meer is...geen orde, geen overheid, geen voorzieningen? Het is heel knap hoe dit boek toch echt een roman blijft vol familiedrama, vriendschap en naastenliefde maar ook heel spannend, emotioneel en rauw is! Wat een origineel plot.

"Het is dertig kilometer naar de dichtstbijzijnde stad, een onbeduidende stip op de kaart tussen de eindeloze dennenbomen. Er is hier al tien jaar niemand meer geweest. Nu pak ik een roestige emmer op uit zijn nest van herfstbladeren en draai me om naar mijn dochter. Plotseling herinner ik me hoe ik als klein meisje mijn moeder hielp om hier wilde aardbeien te plukken. Misschien is dit geen straf. Misschien is dit de nieuwe start voor mijn gezin.
Het leven van Alex bevindt zich op een kantelpunt: haar man is zijn baan kwijt, er is beslag gelegd op hun huis, en de ooit zo hechte band met haar drie kinderen is zo goed als verbroken. Nu ze nergens anders naartoe kunnen, trekt het gezin zich terug in het huisje van Alex’ ouders aan een meer diep in de bossen van Canada. Het lijkt de hemel op aarde: kilometers ver is er niets anders te vinden dan dennenbomen. Geen buren, geen lawaai, geen stress.
Dit is de ideale omgeving om de familiebanden te herstellen, tot het onvoorstelbare gebeurt. Alex en haar gezin worden afgesloten van de buitenwereld doordat het land door een aanval in complete chaos wordt gestort en de regering verdwijnt. Als de stroom uitvalt, de internetverbinding het laat afweten en de voedselvoorraad opraakt, is het geïsoleerde gezin volledig op zichzelf aangewezen. Is hun band sterk genoeg om samen deze catastrofe te doorstaan?"

Kate Hewitt heeft een vlotte en prettige schrijfstijl waardoor je meteen meegesleept wordt in het verhaal van Alex en Daniel. Op een gegeven moment krijgen we 2 verhaallijnen omdat Daniel op zoek gaat naar hun zoon. Ik verklap niks want dit boek moet je zelf beleven maar ik kon het niet wegleggen! En steeds wil je maar weten hoe het met de ander gaat, het kroop me onder de huid en de personages zijn zo goed neergezet dat je er meteen een band mee voelt. Niemand weet wat er nou precies gebeurd is of wat hun te wachten staat en stukje bij beetje kom je daar achter, het is heftig maar ook hartverwarmend.

De sfeervolle en beeldende schrijfstijl is erg prettig zodat je er helemaal in opgaat en alles als een film voor je ogen ziet afspelen.
Wat een bijzonder, inspirerend en zeer spannend boek is dit. Je leeft enorm mee met de familie, wat een uniek verhaal. Gelukkig komt er nog een vervolg want ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat!

Meer recensies van Ingrid Lemmens