Een prachtig, intens en meeslepend liefdesverhaal dat je niet snel zult vergeten

Ingrid Lemmens 15 september 2025
Wat heeft Claudia een mooi, romantisch en meeslepend boek geschreven met deze speciale feelgood. We leren Claudine kennen in 1989 als ze terug naar het betoverende S'Agaró aan de prachtige Costa Brava gaat en we volgen haar belevenissen in 1989 maar gaan ook terug naar 1978. Ik hou enorm van 2 tijdlijnen! Claudine is haar grote liefde Michael die ze daar leerde kennen nooit vergeten. We gaan terug naar 1978 waar Claudine de knappe Michael tegen het lijf loopt. De romantiek en intense verliefdheid die tussen hen opbloeit is zo herkenbaar en vol gevoel beschreven dat het je helemaal meesleept. Zo'n intense eerste liefde kennen we allemaal en daarom voel je dit verhaal in je hart. De omgeving is zo beeldend en sfeervol beschreven dat het je niet alleen een heerlijk vakantiegevoel geeft maar dat je ook alles in geuren en kleuren voor je kunt zien. De zee, het strand, de gezellige terrasjes, de kleine stadjes, de zomerse markten.. het komt tot leven voor je ogen. Het afscheid is zwaar en Claudine heeft zulk diep liefdesverdriet dat het me diep raakte, prachtig beschreven. Zal ze haar grote liefde Michael weer terugzien op hun favoriete plek al die jaren later?

"Een schitterend liefdesverhaal vol passie met gebeurtenissen uit het leven gegrepen, waarin liefde, zorgzaamheid en spanning de hoofdthema’s zijn. De Belgische diabetespatiënte Claudine Bex heeft haar Duitse vakantievriendje Michael Müller - die ze ontmoette in S’Agaró, een droomplek aan de Costa Brava - nooit kunnen vergeten. Als ze 11 jaar later op het strand van Sant Pol nog steeds over hem zit te dromen heeft ze nog maar één wens: hem nog één keertje ontmoeten."

Claudia verwerkt in deze feelgood ook onderwerpen als ziekte en huiselijk geweld en dit geeft diepgang aan dit intrigerende verhaal. Ik sloot Claudine in mijn hart en ging helemaal op in alle gebeurtenissen die in 1989 en 1978 gebeuren in het zonnige Spanje, alle ups en down raken je. Een voorbeeld van de prachtige, intense schrijfstijl vol gevoel:
"Zijn woorden lieten een sluier van magische sterretjes achter. Het leek wel alsof we op een eiland stonden. Wij tweeën heel alleen met zacht zand onder onze voeten. We waren vol bewondering voor elkaar, ik hoopte maar dat dit nooit meer zou stukgaan".
Het verhaal is boeiend van begin tot eind en je wil dit boek in een ruk uitlezen.
Maar dan is daar ineens het einde....ik ben niet snel stil te krijgen maar dit heeft me stil gekregen. Ik zag dit totaal niet aankomen en ik denk dat dit de beste plot twist is die ik ooit in een boek gelezen heb. Wat heeft Claudia een klapper gemaakt hiermee, geweldig! Het enige wat je dan denkt is....ik ga snel verder met deel 2 want ik moet weten hoe dit verder gaat!!

Een prachtige, zonnige en romantische feelgood vol diepgang en fijne personages! De liefde in dit boek is zo mooi en vol passie geschreven dat het een heel speciaal liefdesverhaal is dat je niet snel zult vergeten. Ik heb gelachen, gezwijmeld en gehuild...wat een aanrader! Dat Claudia nog maar veel van deze toppers mag schrijven, ik ben verkocht!

Meer recensies van Ingrid Lemmens