Een feelgood over tweede kansen, vriendschap en liefde
In het vorige boek lazen we over Claudine en Michael en de magische, romantische zomer die ze samen in 1978 beleefden. We zijn nu een paar jaar verder en Claudine is hem nog steeds niet vergeten maar het is tijd om verder te gaan met haar leven. Dit jaar gaat ze naar een sprookjesachtig plekje in Beieren met haar beste vriendin Vanessa. Zal ze deze zomer eindelijk al haar verdriet kunnen loslaten en verder kunnen gaan met haar leven, en wie weet komt er dan vanzelf liefde op haar pad? De mooiste dingen gebeuren als je ze niet verwacht. De vriendschap tussen Vanessa en Claudine is mooi om over te lezen, Vanessa staat positief en realistisch in het leven en ziet dat Claudine geobsedeerd raakt door haar gevoelens voor Michael en haar verdriet om hun breuk en helpt haar om dat los te laten. Ze steunt haar maar drukt haar ook met de neus op de feiten en dat heeft Claudine ook wel nodig.
"Claudine krijgt de uitnodiging van haar beste vriendin Vanessa om samen op vakantie naar de Berchtesgadener Alpen te gaan, maar ze ligt liever aan het strand in S'Agaró, om daar haar jeugdliefde van 1978 te vergeten. Na lang twijfelen gaat ze toch op het voorstel in. Misschien vindt ze in Beieren de rust en de antwoorden op al haar vragen uit het verleden."
Claudia schrijft beeldend, vlot en vol gevoel. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal speelt zich als een Hallmark film voor je ogen af. Ik dacht dat ik meer van vakanties aan zee hield in boeken maar Claudia weet de plekjes in het betoverend mooie Beieren zo goed te beschrijven dat ik het idee had zelf op vakantie te zijn en ik was meteen verkocht! Zowel in de zomer als in de winter is het een prachtige, magische plek. Door de gedetailleerde beschrijvingen komt het verhaal tot leven: "Ons terras was gevuld met rode en roze geraniums en aan weerszijden stonden ligstoelen. Het uitzicht was adembenemend. Bergen torenden boven Berchtesgadener uit, het leek wel alsof er een soort betovering hing".
In de mooie natuur van Beieren heeft Claudine tijd voor zelfreflectie en heling. Maar dan komt er ineens iets op haar pad dat ze niet verwacht had, is dit de kans op een nieuw begin voor haar zodat ze eindelijk het verleden achter zich kan laten?
Het verhaal leest gemakkelijk en vlot, na de geweldige plottwist in het eerste deel is het ook niet voorspelbaar wat er gaat gebeuren want ik dacht dat toen ook te weten maar dat was niet zo. Dat geeft een fijne spanning tijdens het lezen omdat ik weet dat Claudia je ineens kan verrassen met een wending die je niet verwacht. Dit is meer dan een feelgood die je een heerlijk vakantie gevoel geeft, het gaat ook over emoties verwerken, loslaten en tweede kansen.
Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat in het derde deel "Terug naar S'Agaró".