Een emotionele en spannende zoektocht naar de waarheid
Een zoektocht naar de waarheid brengt allerlei oude geheimen boven tafel. Een spannend, meeslepend verhaal dat je tussen de emotionele zoektocht door een heerlijk vakantie gevoel geeft. Mira is een personage waar ik me meteen verbonden mee voelde, ze is lief, onzeker en sleept heel wat emotionele bagage met zich mee maar ze is ook sterk. Haar nicht Jasmin is onrustig, dominant en denkt alleen maar aan zichzelf en aan de volgende man in haar bed. Ellen krijgt het altijd voor elkaar dat ik heel snel een band voel met een van haar personages. Het leuke is dat er vaak tegengestelde karakters in haar verhalen zitten en het dan per lezer zal verschillen met welk personage je je het meest verbonden voelt. De proloog is geheimzinnig, de kleine Mira heeft ruim 30 jaar geleden iets gezien wat haar tot op de dag van vandaag angst aanjaagt maar wat? Wat is daar precies gebeurd die avond in Andalusië? Haar moeder is jaren geleden vedwenen en ze wil antwoorden op haar vragen en uitzoeken of haar moeder nog leeft. Samen met Jasmin gaat ze naar Andalusië en deze reis zal het leven van beide vrouwen voor altijd veranderen....de geheimen worden langzaam onthuld en dit boek is geen moment saai, wat een geweldig en meeslepend verhaal.
"De nichtjes Mira en Jasmin lijken uiterlijk op elkaar, maar hun karakters zijn heel verschillend. Terwijl Jasmin over de wereld zwerft en mannen een leuke tijdsbesteding vindt, is Mira in haar eentje haar huis tot B&B aan het ombouwen in Tavira (Portugal), omdat haar vriend haar in de steek heeft gelaten. Jasmin vindt dat Mira hoognodig op vakantie moet en neemt haar mee naar Andalusië, waar ze in hun jeugd woonden. Inmiddels is de makelaar Ruan op Jasmins pad gekomen. Is hij degene die haar kan verleiden zich te settelen? Ook Mira voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze is niet van plan tweede keus te worden. Het drietal start een zoektocht naar Mira’s moeder, die al jaren is verdwenen. Kortom, spanning en avontuur voor beide vrouwen in een zonnig Andalusië, waar ze op zoek gaan naar de waarheid."
Ellen weet de omgeving altijd prachtig te beschrijven en in dit boek neemt ze ons mee naar de prachtige Algarve en het levendige Andalusië. De prachtige steden en dorpen die ze bezoeken tijdens hun reis zijn weer sfeervol beschreven zodat je je daar waant. Het levendige Cádiz waar de terrassen en restaurants tot 's avonds laat vol zitten en waar de zee nooit ver weg is geeft je een heerlijk vakantiegevoel, maar deze vakantie loopt niet zo soepel als de nichtjes gedacht hadden. Per toeval komt de knappe Ruan op hun pad en het is duidelijk dat hij erg gecharmeerd is van Mira. Echter is Jasmin gewend haar zin te krijgen en zij wil hem voor zichzelf...Zal Ruan de juiste keuze maken? Het is een boeiend verhaal met veel emoties, onverwachte wendingen en geheimen. Er zit een diep verdriet in Mira en je hoopt zo dat ze de antwoorden vindt die ze zoekt maar de waarheid blijkt nog schokkender dan ik ooit had kunnen bedenken. Ellen weet je altijd weer te verrassen met onverwachte wendingen en haar personages zijn zo levensecht beschreven dat je helemaal opgaat in hun verhalen.
Wederom heeft Ellen een boeiend, spannend, romantisch en meeslepend boek geschreven waarvan je het einde niet kunt raden. Er staat ook weer een epiloog in dit boek en daar wordt ik altijd blij van want ik wil altijd graag weten hoe het de personages een tijd later vergaat. Dit boek kun je niet wegleggen en als het dan toch even moet blijft het verhaal in je hoofd zitten! Waarheid in Andalusië is weer een topboek van deze geweldige schrijfster!