Heerlijke historische roman vol intriges
Ik heb genoten van dit boek en ook maar meteen deel 2 besteld!
Beschrijving:
Clara is nieuw aangesteld als kokkin op het landgoed van Castamar, en wekt al snel de interesse van hertog Diego. Negen jaar geleden verloor hij zijn vrouw door een dramatisch ongeval en nu pas begint hij langzaam weer deel te nemen aan het adellijke leven. Omdat ze elkaar vanwege het grote verschil in sociale klasse niet zomaar kunnen ontmoeten, ontwikkelen Diego en Clara een geheime taal op basis van aantekeningen in kookboeken en ongebruikelijke gerechten. Maar al snel gaan de eerste geruchten rond op het hof. Naarmate de geruchten aanzwellen, groeit het aantal tegenstanders, die de toenadering tussen de hertog en de kokkin met argwaan observeren. Heeft deze liefde kans van slagen?
Het is even iedereen leren kennen in het begin omdat er best veel personages zijn maar door de fijne beeldende schrijfstijl zat ik al snel in het verhaal. In de voor en achterflap staat een namenlijst was goed van pas kwam.
Deze schrijver schrijft prachtige zinnen en je moet echt met volle aandacht lezen anders mis je iets. Er zit een fijn traag tempo in dit boek, het is zeker geen simpele keukenmeiden roman waar ik wel bang voor was.
De beschrijvingen van het prachtige castamar en het madrid uit die tijd, de hertog die niet over de dood van zijn vrouw heen komt maar dan Clara ontmoet...De samenzweringen om zo te krijgen wat men wilt, de romantiek, dit alles maakt het tot een hele fijne historische roman.
Het water liep me regelmatig in de mond tijdens het lezen omdat Clara en haar kookkunsten veel aan bod komen. Onmogelijke liefde...krijgt het een kans? Je blijft het hopen en alle samenzweringen van een markies maakten het ook nog spannend. Er zijn zoveel geheimen in dit huis, en de huishoudster weet ze bijna allemaal...
Deze schrijver heeft castamar voor mij tot leven gebracht en nadat ik boek 2 uit heb ga ik ook zeker de serie op netflix kijken.
Beschrijving: