Heerlijk kijkje in de upper class
Wat heb ik genoten van dit boek! De kaft sprak mij niet echt aan en zou het daarom ook niet zo snel opgepakt hebben wat heel jammer zou zijn geweest want het bleek echt een leuk boek te zijn.
Het gaat over de steenrijke familie Stockton uit New york die bij de "oud geld" families horen, alleen met mensen in dezelfde kringen omgaan, tennissen op de countryclub, dure prives cholen etc. Ik had gedacht dat dit wat ver van me af zou staan maar ik kreeg al snel een band met de personages door de fijne en ook grappige schrijfstijl en ze bleken ook maar gewoon mensen met hun (soms luxe) problemen!
Cord is de oudste zoon, getrouwd met Sasha die uit een ander mileu komt, normaal is dit not done maar hij trouwde uit liefde.
We volgen afwisselend Sasha, de zus van Cord: Darley en de jongste zus Georgiana.
We leren ze alledrie goed kennen en vooral in tijd van nood zien ze in dat geld niet gelukkig maakt.
Sasha is heel zelfstandig, heeft een eigen bedrijf maar heeft moeite met zich staande te houden in deze voor haar onbekende wereld. Ze woont in het ouderlijk huis van Cord waar het net een museum is. De zussen noemen haar de golddigger maar komen er later achter dat dit zeker niet zo is en vriendschap en liefde niks met geld te maken hebben. Een heerlijke dame waar ik me goed in kon verplaatsen, lekker down to earth.
Darley is getrouwd met een geweldige man, goede baan en van zuid koreaanse afkomst. Hierdoor ziet zij dat hun wereldje waar ze in opgegroeid zijn wel erg "wit" is en er toch veel vooroordelen zijn en bij problemen de bekende oud geld families voorgaan. Als ze in financiele problemen komt gaat ze inzien hoe bekrompen dat wereldje eigenlijk is.
Ze heeft 2 grappige kids waar ik regelmatig hardop om gelachen heb, blijkt het goed te kunnen vinden met Sasha en beschrijft de situaties waar ze in verzeild raakt zo hilarisch dat ik haar meteen in mn hart sloot.
Georgiana is een nakomertje, die graag uitgaat en gaat tennissen op de club en besloten heeft bij een non profit te gaan werken.
Ze wordt hopeloos verliefd op Brady en door hem ziet ze wat er nog meer speelt in de wereld. Hij gaat naar allerlei projecten om mensen te helpen.
Hij blijkt echter getrouwd te zijn maar ze kan geen afstand van hem nemen.
Als het noodlot toeslaat in haar leven raakt ze in een diepe depressie die haar dwingt anders naar het leven te gaan kijken. Geinspireerd door een oud klasgenoot die zegt, wij hebben deze rijkdom en moeten er goed mee doen in de wereld, ziet ze in dat ook zij kan helpen en het leven niet bestaat uit feestjes aflopen en naar de countryclub gaan. Mooi om te lezen hoe zij groeit en het was hartverscheurend om haar intense verdriet te lezen.
De ouders Chip en Tilda zitten ook in het verhaal, Chip is vooral aan het werk maar Tilda.....ik kreeg steeds mrs Bouquet flashbacks, ze heeft me enorm laten lachen vooral omdat de schrijfster het zo ontzettend goed en soms sarcastisch neer weet te zetten.
Minpunten heb ik niet echt alleen dat de kaft wat uitnodigender had mogen zijn. Het was een heerlijk kijkje bij de elite en bleek eigenlijk ook veel diepgaander te zijn dan ik van te voren dacht. Ik heb genoten van deze familie en dat komt vooral door hoe prettig Jenny Jackson schrijft. Hij had heel saai en oppervlakkig kunnen zijn maar zij brengt de spark erin.
Heerlijk boek!