Hilarisch. Voor ieder kind! (en ouder!)

Irene 01 juni 2020
Jippieeeeee! Er was geen betere dag om eindelijk eens Jippie te lezen. Ik ben al in de 20, maar dit is precies mijn soort humor. Ik lig al in een deuk als ik prinses Super zie met haar 'supervrolijke' gezicht. Alles en iedereen in Jippie is vrolijk. Ze vindt het dan ook helemaal niet leuk als graaf JORIS!! haar een aanzoek doet.

Ik heb wat vrolijkheid uit Jippie zelf meegenomen en geen negativiteit uit het land Grom, want dit verhaal is hilarisch. Het verhaal zelf, de hilarische namen, de woordspelingen (als Super iets zegt: zegt Super snel, zegt Super tevreden.)

Laten we het even over JORIS!! hebben: zijn ouders waren nóg vrolijker dan de rest van de inwoners en van enthousiasme schreeuwde vader de naam JORIS. Zijn moeder vond dat hij meer dan dat verdiende en JORIS! was beter. Het werden uiteindelijk twee uitroeptekens (ze wilden er 10, maar er kwam bezoek binnen).

Dus wat hebben we geleerd: dit verhaal moet ieder kind (en ouder) lezen, Sanne Rooseboom kan fantastisch schrijven en als ik later een zoon krijg noem ik hem JORIS!! of SuperJORIS!! denk ik (of zal ik gaan voor Ramp, Rot of Rotjoch?). Eerst deel 2.

Meer recensies van Irene