Advertentie

New York staat bekend als een stad met wolkenkrabbers. Wat heeft het voor gevolgen als er op achtereenvolgende dagen verschillende ongelukken met liften gebeuren, alsmede een autobom. Een stad in rep en roer waar niemand nog de lift durft te nemen.
Als rechercheurs Jerry Bourque en Lois Delgado ook nog een vermoorde liftmonteur vinden, worden de ogen gericht op binnenlandse terreurorganisaties.
Intussen is journaliste Barbera Matheson met haar eigen onderzoek gestart en concludeert al snel dat de misdaden een heel andere richting op wijzen. Nu moet zij nog de burgemeester ervan te weten overtuigen dat hij de daders in een heel andere richting moet zoeken!
Het verhaal wordt verteld vanuit de verschillende personages, waardoor verschillende verhaallijnen ontstaan. Linwoord Barclay heeft een bijna filmische schijfstijl, met oog voor details, die zo af en toe op humoristische wijze worden beschreven. Dit betreft met name ook de personages, waardoor je deze bijna voor je ziet. Gelijktijdig is dit ook een nadeel, omdat dit het verhaal wat vertraagd. Leuk detail zijn de liftknoppen als begin van een dag.
De plot is verrassend en zag ik tot aan het einde toe niet aankomen.
Een boek, met de nodige spanning, een knipoog en goed voor een paar uur leesplezier.
Dank Thrillerzone dat ik dit mocht lezen.

Reacties op: Filmisch met een vleugje humor

71
Lift - Linwood Barclay
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners