R.I.P.
Een tienermeisje wordt op afschuwelijke wijze aangevallen in de bioscoop waar ze werkt. Even later ontvangen haar vrienden via Snapchat filmpjes waarop ze doodsbang om vergeving smeekt. Als haar dode lichaam eindelijk wordt gevonden, is het gemerkt met een '2'. Een tienerjongen wordt enkele dagen daarna op gelijke wijze omgebracht. Zijn levenloze lichaam is voorzien van een '3'. Moet de politie opzoek naar 1?
R.I.P. is het derde boek van Yrsa Sigurdardottir met Politiecommissaris Huldar en Freyja die hem al vaker heeft geholpen zaken op te lossen. Er zullen er vast nog meer delen volgen, want ook die relatie moet nog verder worden uitgewerkt.
Het boek is in een vlotte schrijfstijl geschreven met korte hoofdstukken. Stapje per stapje kom je steeds meer te weten over de personages,wat het maakt dat je door wilt blijven lezen. Alle IJslandse namen maakt het wel dat je er even goed moet bij blijven in het verhaal.Pesten blijft een actueel onderwerp zeker ook dat het via snapchat wordt verspreid, maakt het van nu.
Het verhaal is goed opgebouwd, zelfs tot bijna aan het einde van het boek werd ik weer op het verkeerde been gezet.
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.