Vox

Joelleleest Joelleleest
19 mrt 2021

Vox speelt zich in Amerika af waar een extreem conservatieve partij aan de macht gekomen is. Door deze partij zijn alle rechten van de vrouw ontnomen. Zelfs het praten. Per dag mogen zij maar 100 woorden gebruiken en wanneer dit overschreven wordt krijgen ze een stroomstoot door de teller die iedere vrouw om haar pols draagt.

In Vox volgen we dokter Jean McClellan die net zoals alle andere vrouwen aan het lot van de teller is gebonden. Voor de conservatieve partij aan de macht kwam werkte Jean als succesvolle wetenschapper. Door een gebeurtenis heeft de overheid Jean haar kennis nodig in ruil voor het verwijderen van haar teller zodat ze weer normaal kan praten.

Christina Dalcher zet met dit boek een super sterk en angstaanjagend verhaal neer. Het zet je heel erg aan het denken: Wat als zoiets in onze wereld zou gebeuren? Een doodenge gedachte. Met plezier heb ik naar het boek geluisterd. Het boek is opbouwend geschreven met hier en daar flashbacks naar het verleden voordat de partij aan de macht kwam. Deze flashbacks zijn belangrijk voor het verhaal en hier kom je gedurende het verhaal achter waarom.

Naarmate het verhaal richting zijn eind kwam vond ik alles wel heel erg snel gaan. Naar mijn idee was het einde daar opeens en gebeurde er echt van alles. Dit had wel meer uitgewerkt mogen worden. Ondanks dat het einde nogal snel ging voor mijn gevoel vond ik het wel leuk dat er nog onverwachtse momenten in voor kwamen.

>>Ik geef dit boek 3 uit 5 sterren<

Meer recensies van Joelleleest