In 1 ruk uitgelezen!

jufannesophie jufannesophie
28 mrt 2021

Voordat ik wat ga vertellen over het verhaal zelf (spoiler: dat is echt heel tof!) wil ik eerst even iets kwijt over de ge-wel-dige vormgeving van dit boek. @lindefaas_illustration heeft de Kraken echt tot leven laten komen. De voorkant spreekt zó aan en nodigt zó uit om het boek te gaan lezen. Als je het boek uithebt snap je de voorkant nog beter, een heel mooi detail. Maar ook de mooie kleine illustraties bij ieder hoofdstuk, de paginagrote illustraties en de glanzende paarse boekenlegger: fantastisch!

Oké, nu kan een boek er van buiten natuurlijk heel tof uit zien, maar het verhaal kan dan nog altijd tegenvallen. Nou dat is bij dit boek zeker niet het geval! Na deel 1 had ik Mus en die lieve Kwaadbaard al in m'n hart gesloten, dus ik keek heel erg uit naar het vervolg. En @kevinhassing laat je gelijk met de neus in de boter vallen. Het verhaal begint namelijk met een proloog: een heel spannend stuk uit het verhaal, richting het einde, wat ervoor zorgt dat je gelijk door wilt lezen. Of beter gezegd: niet meer kunt stoppen. Wat ik in deel 1 heel fijn vond waren de vrij kortere hoofdstukken en ook in deel 2 is dat weer zo. Dit zorgt iedere keer voor een kleine cliffhanger wat maakt dat je, zoals ik al eerder zei, door wilt.
Er zit veel vaart in het verhaal, gelijk al vanaf het begin. Lekker veel actie, wat ook eigenlijk niet meer stopt, en een verrassende twist die ik niet aan zag komen!
Maar het meest onvoorspelbare vond ik nog wel de Kraken. Ik maakte er in m'n hoofd toch al een kleine voorstelling van hoe het dan zou gaan als ze hem tegenkwamen, maar daar klopte helemaal niets van. Het was 100x beter en ik had het nooit kunnen verzinnen.

Deel 2 is spannend, onvoorspelbaar, liefdevol en 1 groot avontuur.
Ik ben #teammus jij ook?

Meer recensies van jufannesophie