Prachtig!
Vroeger vond ik poëzie altijd saai. Tenminste, zo omschreef ik het, omdat ik het niet altijd begreep. Zeker wanneer het niet rijmde. Nu ik wat ouder ben, en meer poëzie lees (zie mijn posts over de boeken 'Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt', 'Daar ben je', 'Ziezo' en 'Ik wou dat ik een vogel was.') ben ik echt dól op poëzie. De mooie, grappige of leerzame boodschappen die erin verwerkt zitten weten me steeds vaker te raken. Ook wanneer ze niet rijmen!
Toen ik dit mooie gedichtenprentenboek dan ook binnenkreeg van de toffe mensen van @uitgeverijlemniscaat ben ik er gelijk in begonnen. Het trok me namelijk ontzettend. Én ik hoopte stiekem een nieuwe @lindefaas_illustration te ontdekken. En ze zit erin!
Maar eerst die cover. Hoe mooi is die? Een jongetje, roeiend boven de zee met prachtige mooie lichtblauwe/groenen tinten. Een plaat om je fantasie op los te laten gaan en bij weg te dromen. Een plaatje!
Er stonden voor mij bekende, maar ook onbekende gedichten in, maar wat zo mooi is aan dit boek is dat de kunstenaars van @uitgeverijlemniscaat er, in hun eigen karakteristieke stijl, de prachtigste illustraties bij gemaakt hebben. Na het lezen, of tijdens het lezen, is er dus ook nog eens heel veel te zien. Sommige gedichten vind ik wat lastig, zeker voor de wat jongeren kinderen, en dan zijn de platen echt een fijne ondersteuning, maar ook een verrijking van het gedicht.
De platen en gedichten zijn gedrukt op mooi dik papier, waardoor je de bladzijde er bijna uit wilt halen en ze in wilt lijsten en op wilt hangen.
Een bundel waarin tekst en beeld elkaar ondersteunen en verrijking en dit samen maken het boek zo mooi anders.
Een parel.