Advertentie

Wie kent ze niet? De sprookjes Vrouw Holle, Assepoester, Doornroosje, Het lelijke eendje of De rode schoentjes? Sprookjes van Andersen of van de gebroeders Grimm. Het is iedere keer weer genieten.
Janneke Schotveld schrijft moderne sprookjes. Haar eerste sprookjesboek heet De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes. Nu ligt haar tweede sprookjesboek in de winkel Het kattenmannetje en andere sprookjes. In dit boek staan vijftien verrassende, moderne sprookjes. Je maakt kennis met bijzondere figuren, beland in een wereld met magie en toverkracht en waar dingen gebeuren die voor een groot raadsel zorgen.
Ontmoet het kattenmannetje in het Florapark. Hij verstaat als geen ander de katten en zorgt ervoor dat hun problemen worden opgelost. Maar dan komt hij ziek op bed te liggen. Gelukkig weet iemand, dat hij hulp nodig heeft.
Kijk mee, hoe de wens van de twee koninginnen wordt vervuld. Zij willen graag een kindje en krijgen hulp van de laatste ooievaar. Mijntje heeft ook een wens. Zij krijgt een broertje, maar wil graag een konijn. Op een dag ontmoet ze een kleine heks. Die kan haar wel helpen. Het kleine broertje verandert in een konijn. Maar of daar iedereen gelukkig mee is?
Lees hoe reus Dirk wordt geholpen, die flinke kiespijn heeft en Sjakkelien, die geen vuur kan spuwen en op de Drakenrots verschijnt.
Breng een bezoek aan Hafar, waar Ali Baba een klein cafeetje runt. Op een dag komen er veertig ridsters op bezoek. Die gaan een uitdaging aan, maar het zijn niet de ridsters die dit gaan winnen.
Neem een kijkje bij de poppendokter wanneer Grote Hond en Hakketeentje bij hem terecht komen. Lees de verhalen waarin de meisjes mooie namen hebben bijv. Pirette en Janoesjka. Ontmoet de jaloerse koning, die jacht maakt op zijn stiefzoon, prins Ebben. Hij heeft onderdak gevonden bij zeven reuzinnen. De oudste komt een paar keer onverwacht eerder thuis en dat is zijn geluk. Maar dan komt een oud boertje langs met appels…
In het dorp Dompelburg ben je welkom om de burgemeester hoog op de muur te bewonderen en in Kruitveen lopen de bewoners met een krulstaartje.
Moza heeft één doel: rijk worden. Of dit lukt lees je in een Arabisch sprookje. Tot slot komt het kattenmannetje in het laatste sprookje terug. Terwijl de boeven Olle en Olof bij dametje Hartvangoud zijn, ontvangen de twee agenten een briefje in de vorm van een kattenhoofdje. Gelukkig zijn ze op tijd om de boeven in de boeien te slaan. Dametje Hartvangoud komt met de schrik vrij en loopt de volgende dag door het park. Daar ziet ze het kattenmannetje op de bank zitten!
De sprookjes zijn vlot geschreven en bepaalde ingrediënten zie je terugkomen bijv. het magische getal zeven: zeven dagen, zeven nachten, zeven dorpen. Ook herken je af en toe fragmenten, die uit een bekend sprookje komen. Zo zitten er fragmenten uit Hans en Grietje in het sprookje Het meisje met de lange vingers en in Prins Ebben, lees je fragmenten uit Sneeuwwitje. Grappig is dat Janneke Schotveld in deze verhalen moderne technieken gebruikt. Ali Baba gebruikt zijn licht van de mobiele telefoon en de paleistechnicus van de twee koninginnen googelt op zijn computer, op zoek naar de oude ooievaar.
Het boek bevat mooie illustraties. Diverse illustratoren hebben meegewerkt. Zij hebben ieder hun eigen techniek en kleurgebruik. Dit zorgt voor diversiteit maar zorgt er ook voor dat elk verhaal iets unieks krijgt.
Het kattenmannetje en andere verhalen een sprookjesboek waar kinderen van genieten maar zeker ook volwassenen. Heerlijk om weer in een sprookjeswereld te duiken en te ontdekken dat een aantal verhalen nog steeds eindigen met…. ze leefden nog lang en gelukkig!Reacties op: Het kattenmannetje en andere sprookjes

4
Het kattenmannetje en andere sprookjes - Janneke Schotveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker