Gizmo is de liefste

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
15 mrt 2020

Samen gaan Lukas en Gizmo nog een laatste avontuur beleven. Of eigenlijk avonturen, want Lukas heeft een hele lijst gemaakt met wat hij nog wil doen. Onder andere wil hij ijsjes eten met Gizmo, naar een feest gaan, hem laten verwennen en nog één avontuur beleven als Wonderjongen en Wonderhond.

Lukas krijgt hulp van Liv, een iets ouder meisje. Ze zitten op dezelfde school en komen elkaar tegen bij de (veel te dure) hondenschool. Liv wil hondentrainer worden en helpt Lukas met zijn grote droom: meedoen met een hondenwedstrijd. Maar bij zo’n wedstrijd moet Gizmo trucjes doen, en Gizmo luistert niet naar Lukas. Dat is dus een grote uitdaging.

Er komen vele thema’s aan bod in dit boek: vriendschap, gescheiden ouders, pesten en natuurlijk liefde voor (huis)dieren. Voor 9-jarigen zijn dat best pittige onderwerpen. Ik zou adviseren om het samen te lezen, of het je kind laten lezen als hij/zij ouder is dan 10 jaar.

Het boek is zo mooi, ik heb het 5 sterren gegeven. Ik kon mij helemaal inleven in Lukas bij het einde van het verhaal. Nu moet ik bekennen dat ik wel een dierenvriend ben, het boek is misschien minder interessant voor kinderen die niet van dieren houden. Overigens hoef je niet bang te zijn voor Gizmo, hij is de liefste hond ter wereld.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars