Niet weg te leggen

De Biebbende is een serie die inmiddels 11 delen kent. Ik had de serie weleens voorbij zien komen, maar was er nog niet aan begonnen. Toen Michael vroeg of ik mee wilde doen met de blogtour, kon ik dat natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan.

De legende van de Hemelrijders is het eerste deel in een serie en we leren alle personages kennen. De vrienden zijn ervan overtuigd dat er iets aan de hand is op de heuvel. Na een incident met Luca weet ze het zeker. De man met de bijl komt achter hen aan… Maar als ze de Hemelrijders op tijd bevrijden, dan zijn ze gered. Maar dat gaat natuurlijk niet gemakkelijk.

Pak dit boek op als je houdt van een avontuur, als je niet bang bent voor vreemde gebeurtenissen, als je houdt van geheimen in een bibliotheek, als je houdt van sterke vriendschappen en een sterk hoofdpersonage. Het hele stadje en alle inwoners zul je in je hart sluiten, Michael Reefs heeft eigenlijk een compleet nieuw wereldje geschept. Achterin het boek kun je ook tekeningen van de kinderen vinden.

Elk kind heeft zijn eigen taak in deze opdracht, ik vond dat de personages goed omschreven werden. En alle karaktereigenschappen samen, vormden een goed team. De kinderen in Zuidbaai gaan naar school, maar dat systeem zit net even anders in elkaar. Bij een van de QR-codes in het boek, kun je daar meer over lezen. Elke 5 hoofdstukken is er een pagina met een QR-code waar je meer informatie kunt vinden over Zuidbaai en de personages. Dit deel speelt zich volledig af in januari en dat brengt ook veel sneeuw met zich mee. Ik vraag me af of de andere delen zich dan in de opvolgende maanden afspelen?

Al deze extra’s zorgen ervoor dat het boek er uit springt. De enige serie die ik ken die ik er mee kan vergelijken is De Tempeljagers. Deze boeken kun je gewoon niet wegleggen, de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en de spanning opgebouwd. Met veel plezier heb ik dit boek gelezen. Ik snap eigenlijk niet waarom ik niet eerder aan deze serie begonnen ben. Ik ga dan ook zeker verder lezen. Want, wat een cliffhanger!

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars