Magisch avontuur
Emily mag van haar ouders soms weer naar het Middernacht Uur. Maar ze krijgt wel een soort avondklok mee, om een bepaalde tijd moet ze thuis zijn. In het vorige boek was er aan het einde een strijd met de machtige Nocturna. Samen met de Bibliotheek werd de strijd gestreden. Nu is de rust teruggekeerd en kan Emily genieten van alle magische wezens in het Middernacht Uur.
Emily wordt op een gegeven moment achtervolgt door standbeelden en schilderijen beginnen te bewegen als zij in de buurt komt. Emily begrijpt er vrij weinig van. Wie wil haar iets aandoen? Ze gaat samen met haar vriend Tarkus op onderzoek uit naar ‘het gat’ in het Middernacht Uur. Maar andere personages proberen er voor te zorgen dat ze die niet vinden.
Ga mee met Emily in dit magische avontuur door het oude Londen. De wereld wordt duidelijk beschreven en je voelt echt de sfeer. Er zit (weer) in de tweede helft van het boek veel actie. Soms ging het me even iets te snel, maar de strijd is niet zo snel gestreden als Emily dacht.
Dit boek is geschreven voor kinderen van 10 jaar en ouder.