Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Leest makkelijk weg

Van sixpack tot schoonmoeder is het tweede deel in de Toscaanse Dromen serie van Liza van der Peijl. Het verhaal van Mare en haar gezin gaat verder, maar staat zeker niet stil.

Ze hebben een huis met olijfboomgaard gekocht, maar het blijkt toch iets meer kluswerk te hebben. Alex, de man van Mare, gaat samen met twee klusjesmannen aan het werk. Ondertussen zorgt Mare ervoor dat de kinderen en het huis op orde blijven, naast alle werkzaamheden die ze heeft.

Op een dag staat Mare met de (sexy) tuinman te praten tot er een taxi aan komt rijden. Mare kan het niet geloven, haar schoonmoeder staat op de stoep, om “te helpen”. Eigenlijk maakt de moeder van Alex alles alleen maar erger…

In dit deel vond ik dat de aandacht meer op Mare lag dan de ondeugende tweeling. Dat vond ik fijn, wat niet wil zeggen dat de tweeling geen kattenkwaad heeft uitgehaald in dit tweede boek.. De onzekerheden van Mare en het feit dat ze alle ballen hoog moet houden staan vooral centraal. Gelukkig zijn er ook mensen die haar helpen, zodat er ook momenten tot ontspanning worden gecreëerd.

Van Sixpack tot Schoonmoeder is een feelgood die lekker makkelijk leest. Lezers met jonge kinderen zullen zich vast meer herkennen in Mare dan ik, maar toch vond ik het erg vermakelijk. En die cliffhanger zorgt er wel voor dat deel 3 niet te lang mag wachten!

Toch heb ik tot slot nog een puntje van kritiek, af en toe werd er ineens best ver in de tijd gesprongen, dan was het ineens 3 weken later midden in een hoofdstuk. Pluspunt was dat al het Italiaans nu wel vertaald was!

Zin in deel 3! Ik heb dit ebook gekregen van @loftpublishing , dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?