Advertentie

24 hours Windhouse is een ouderwetse vuurtoren die in de jaren 40 van de 20e eeuw verkocht is door de Amerikaanse overheid. Sinds 1954 is de vuurtoren in het bezit van de familie Costello.
Grootvader Sullivan had deze gekocht om op te knappen en er een vakantiehuis van te maken. .
Na diens verdwijning in de herfst van 1954 wordt het door zijn zoon Frank geërfd.
Frank, op zijn beurt, neemt in 1991 contact op met zijn zoon Arthur om samen een dagtrip te maken naar 24 hours Windhouse. Daar aangekomen, vertelt Frank dat hij besloten heeft dat Arthur geen deel zal uitmaken van zijn nalatenschap, afgezien van 24 hours Windhouse. Deze laat Frank na aan Arthur onder een aantal voorwaarden. Zo mag Arthur het niet verkopen en mag hij nooit de ijzeren deur in de kelder van de vuurtoren, die door Frank is dichtgemetseld openen.
De relatie tussen Frank en Arthur is nooit echt goed geweest en door deze actie van zijn vader wordt de relatie nog verder verstoord. Arthur gaat akkoord en ondertekent de papieren.
Arthur houdt zich niet aan zijn woord, hij slaat de bakstenen voor de ijzeren deur kapot. Op de deur staat windroos gekerfd met alle windstreken die in de oudheid bekend waren. Eronder stond als waarschuwing een inscriptie: Na de vlaag van vierentwintig winden, zal niets overblijven.
Hij opent de deur en komt in een kleine kamer terecht. Plotseling voelt hij een wind opkomen en ook hij verdwijnt. Is deze verdwijning onderdeel van een vloek, maar wat is dan de reden van deze vloek? Ieder jaar komt hij 1 x weer tot leven. Tijdens zijn verdwijning leert hij zijn grootvader Sullivan kennen en de vrouw van zijn dromen, Lisa Ames en krijgt bij haar 2 kinderen.
Het relaas van zijn verdwijning worden zowat per hoofdstuk besproken. Dit hoofdstuk begint standaard met een jaartal, een spreuk van een bekend persoon. Vervolgens het eerste hoofdstuk van het jaar dat standaard met nul begint. In het hoofdstuk nul wordt de transformatie per jaar van Arthur besproken. In de vervolghoofdstukken wordt besproken wat Arthur dat jaar in de geringe tijd die hij heeft beleefd.
Volgens zijn grootvader Sullivan duurt de vloek 24 jaar en daarna zal de vloek zijn waarschuwing uitvoeren Na de vlaag van vierentwintig winden, zal niets overblijven. Hiermee wordt bedoelt dat na 24 jaar, als de vloek is opgeheven, zijn vrouw hem niet meer zal kennen en zijn kinderen er simpelweg niet meer zijn alsof ze nooit bestaan hebben.
Arthur doet er alles aan om te voorkomen dat de vloek bewaarheid zal worden.
De bekende Franse schrijver Guillaume Musso heeft met dit boek een mooie thriller, die zich voornamelijk in Boston, New York en Paris afspeelt, geschreven met een fantastisch plot.

Reacties op: Wow, wat een plot.

161
24 dagen - Guillaume Musso
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker