Advertentie

De gele kleur van de cover straalt de warmte uit die past bij de titel Het bloemenmeisje en ook de afbeeldingen vormen een mooi geheel. Het is een boek dat zeker opvalt in de boekhandel en menig lezer, maar ook zeker niet lezers, zal uitnodigen om het op te pakken. Op de achterflap naast een inleiding in het verhaal ook 2 aanbevelingen van leden van de DWDD panel. Daarnaast begint het boek met een samenvatting van de personages en hun onderlinge samenhang.
De proloog waarmee Niewierra de lezer het verhaal intrekt gaat over het moment dat Nina in 1988 gevonden wordt naast het lijk van haar moeder. In slechts anderhalve pagina word je nieuwsgierig gemaakt naar wat er hier is gebeurt en dit maakt dat je al vrij snel betrokken raakt bij Nina en met haar gaat meeleven in de zoektocht die ze onderneemt. Hoofdpersonage Nina is geen doorsnee vrouw, ze houdt niet van mensen om haar heen en is snel overprikkeld. Daarnaast is haar sociale kant minder goed ontwikkeld. Naast deze intrigerende vrouw spelen haar tweelingzus Thea en haar (pleeg)moeder Gigi belangrijke rollen in het verhaal. Ook al lijkt Thea in uiterlijk precies, toch is de vrolijke en sociale vrouw op een aantal vlakken een tegenpool van haar zus. De betrouwbare en zorgzame Gigi is niet alleen een klankbord voor Nina maar ook de drijvende kracht die samen met haar het bedrijf Nina Fleurie runt.
Naast boeiende personages kan Het bloemenmeisje leunen op een strak in elkaar gestoken plot, waarin je als lezer mee wordt genomen in de zoektocht die Nina en haar tweelingzus Thea aangaan om het verleden van hun moeder te achterhalen. In sneltreinvaart ontvouwt zich een verhaal dat de grenzen van het geloofwaardige bij momenten nadert, maar nergens ongeloofwaardig wordt. Doordat er steeds iets gebeurt en Niewierra daarnaast de onderhuidse spanning steeds aanwezig weet te laten zijn wil je slechts doorlezen tot je weet hoe het verleden van Nina in elkaar steekt. Door de fijne schrijfstijl van Niewierra, het strakke plot en de goed gedoseerde en voortdurende sterker worden de spanning is Het Bloemenmeisje een echte pageturner geworden.

Reacties op: Het bloemenmeisje is een boek dat je, als thrillerlezer, gelezen moet hebben!

180
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker