Voor mij iets minder, maar ik blijf fan van Santa

Kelly 14 juli 2025
Waarover gaat dit boek?
‘Geheimen van de zee’ laat @santamontefioreofficial Pixie Tate terugreizen in de tijd. Dit keer neemt de reis ons mee naar 1912… op het dek van de ‘RMS Titanic’. Jawel die met die ijsberg! Als Constanxe Fleet moet Pixie ontdekken waarom de Engelse Lord Lester Ravenglass in 2014 nog steeds ronddwaalt in het weelderige hotel Aldershoff in NY.
Van het 1e deel weten we nog dat Pixie haar hart heeft verloren aan Cavill Pengower. Haar aantrekkingskracht en verlangen naar Cavill heeft ervoor gezorgd dat ook hij aanwezig is op het beroemde schip.

Oordeel:
‘Geheimen van de zee’ was helaas niet mijn favoriete boek van Santa. De ziel, het gevoel ontbrak. De scènes op de Titanic hadden naar mijn gevoel uitgebreider, wanhopiger kunnen zijn. Niettegenstaande blijft Santa één van mijn favoriete schrijfsters. Ze weet de lezers nog altijd te betoveren met haar woorden. Je raakt verslaafd aan haar woorden. Dat maakt natuurlijk veel goed. Ze weet steeds tot de verbeelding sprekende plaatsen uit te kiezen. Door haar beeldende manier van schrijven dwaalde je mee rond in het hotel en op de Titanic (Jack was helaas niet aanwezig).
Het boek op zich is een pareltje! Het bedrukte boekblok geven een instant blij gevoel. Op de cover zien we ook bij ‘Geheimen van de zee’ een dame die in de verte (naar het verleden) tuurt.

Ondanks een mindere ervaring kijk ik uit naar het derde en laatste deel in deze serie

Meer recensies van Kelly