Boeken van Elsie Silver voelen als thuiskomen
‘Hij is tall, dark and handsome op een manier die je laat watertanden. Hij is grappig. Hij is een gentlemen.’
Een fragment uit ‘Het prille begin’ van @authorelsiesilver. Het begin van de reek ‘Gold Rush Ranch’. En voor Elsie Silver de start van haar carrière als succesvol schrijfster van romance boeken. Dankjewel @aprilbooks.nl voor dit leesexemplaar!
‘Het prille begin’ is het oorsprongsverhaal in deze serie. In tegenstelling tot haar andere boeken, telt dit boek slechts 120 pagina’s. En ja ik zeg ‘slechts’ want het verhaal rond Ada en Dermont mocht gerust uitgebreider zijn. Die twee hebben zo een fijne en hartverwarmende dynamiek. Wat tegelijk ook de handtekening van Elsie is. Haar personages zijn fijne mensen met gebreken en tekortkomingen maar o zo aandoenlijk en realistisch. Vermits dit één van de eerste verhalen van Elsie is, had ik daar schrik voor. Maar niks is minder waar. Haar kenmerkende schrijfstijl, haar gevoel voor dramatiek en romance is duidelijk aanwezig. Elk boek van Elsie voelt als thuiskomen, zo ook dit boek. Het verhaal is om bij weg te dromen, de plaatsen zijn filmisch beschreven en de cowboys zijn om van te watertanden!
‘Dermont Harding is geen jongen meer. Hij is nu duidelijk een gevaar voor mijn hart. Voor mijn verstand.’
Korte inhoud:
Dermont Harding is na 3 jaar terug op de Gold Rush Ranch. Na 3 jaar het slechte en de donkere kant van de mens te zien in het leger komt hij gebroken terug.
Ada, dochter van de ranchhouder, is al tijden verliefd op Dermont. Vlak voor hij vertrok heeft ze hem gezoend. Met zijn 10 jaar ouder vond Dermont zich te oud voor haar én wou haar vader en vriend niet voor de borst stoten. Bij terugkomst echter helpt Dermont Ada met het trainen van haar paard. Zij wilt kost wat kost wedstrijden rijden. De chemie tussen hen is alomtegenwoordig. De vonken springen eraf. Maar kan dit wel?
Korte inhoud: