Hoe een feestje compleet uit de hand kan lopen

Yasmine wordt erg beschermd opgevoed door haar vader sinds haar moeder er niet meer is. Ze heeft een beste vriend, Jason, die het thuis ook niet gemakkelijk heeft met de vriend van zijn moeder. Wanneer hun klasgenoot Casper een feestje geeft, spreken Jason en Yasmine af dat ze samen ernaartoe gaan. Jason haalt Yasmine op. Tijdens het feest is er van alles gaande, en eigenlijk wil Yasmine naar huis. Maar dan wordt er ineens geschoten…

‘Ze zoeken mijn vader,’ zegt hij met een zacht stemmetje. ‘Ze willen hem vermoorden.’ Hij knippert met zijn ogen in een poging om zijn tranen tegen te houden. Met open mond kijk ik hem aan. Ik grond mijn wenkbrauwen. ‘Vermóórden?’
Als het jongetje knikt, besef ik pas wat hij heeft gezegd. We moeten hier echt weg.

Gegijzeld is een boek uit 2021, uit de serie Kluitman novelles. Deze serie bestaat uit dunne, maar wel heel spannende boeken. Echt iets voor een young adult! Dit boek is geschreven door Chinouk Thijssen. En ja, ze heeft het echt fantastisch gedaan. Vanaf het begin zit je echt in het verhaal. Voor mij persoonlijk was al het overgeven niet helemaal nodig, maar het geeft wel aan dat dit boek dus niet geschikt is voor watjes. De spanning tijdens het wachten op dat ene telefoontje… Echt goed gedaan. Ik ben er weer in één ruk doorheen gegaan. Heerlijk! Ik snap wel dat er zoveel jongeren zijn die deze boeken geweldig vinden!

Meer recensies van Kinderboeken in the picture