Een wat ouder boek dat nog steeds zeer goed is
Darsie van Dijk is een wonderkind. Hij kan alles! Zijn ouders hebben een keukenzaak en weinig tijd voor hem. Daarom gaat hij elk moment dat hij niet naar school gaat ergens anders heen, zoals Russisch taalles, vioolles en Chinese school. Wanneer Darsie op school een spreekbeurt houdt over de Eiffeltoren, snapt zijn klas er niks van en besluit Darsie dat hij nooit meer naar school wil. Eenmaal thuis heeft zijn moeder de oplossing: Kinderasiel De Gouden Bergen in Zwitserland. Darsie wil overal naartoe, als het maar niet zijn school is. Maar wanneer hij in De Gouden Bergen zit, valt het erg tegen. Samen met Bibi besluit hij te ontsnappen, maar of dat lukt?
Darsie dacht aan zijn moeder en hoe lief hij haar vond. En aan zijn vader, die altijd aan het mopperen en het schelden was, maar die hem wel heel veel zakken snoep gaf en hem nooit dwong om vieze pap te eten. Hij voelde zijn onderlip trillen. Gelukkig kon Bibi dat niet zien.
‘Hallo, Slimpie, ben je daar nog?’ schreeuwde ze in zijn oor. Hij slikte zijn tranen weg en zei toen zo vrolijk mogelijk: ‘Ja, ik ga met je mee.’
Slimpie Dimpie wonderkind is een boek dat tien jaar oud is. De meeste bibliotheken halen het boek dan uit de collectie, maar dit boek verdient wat mij betreft een langer leesleven. Wanneer je Hotel de Spartaan heb gelezen, en ervan genoot, dan moet je ook echt dit boek eens lezen! Ook in dit boek strijden kinderen tegen de begeleiding en proberen te ontsnappen, terwijl hun ouders van niets weten. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is de hoeveelheid weetjes tussendoor. Zo steek je echt nog heel wat op door dit boek. Manon Sikkel heeft dit boek geschreven. En eerlijk gezegd, de boeken van Manon zijn eigenlijk altijd het lezen dik en dwars waard. Gelukkig is dit boek nog steeds te koop en als het aan mij ligt, zal dat ook mug een hele tijd zo zijn. Heb je dit boek nog niet gelezen? Doe het dan echt eens! De informatie voorin het boek over de personages kun je ook overslaan en direct aan het verhaal beginnen. Ik weet zeker dat je na het lezen toch deze info nog tot je wilt nemen.