Een boek van Chinouk is altijd oké! Alleen kijk ik nu wel wat anders naar poppen..
Tristan wordt erg beschermd door zijn ouders. Wanneer op het jeugdjournaal een item over Het Poppenhuis bij hen in de buurt wordt uitgezonden, zegt meester Jiri er weinig van te weten. Tristan en zijn vrienden willen er wel meer van weten. Ze gaan het huis van meneer van Wijk bekijken. Sinds dan hoort en ziet Tristqn van alles wat er niet is. En dan hoort hij zijn ouders er ook nog eens stiekem over praten… Tot overmaat van ramp willen zijn vrienden nu ook tijdens Halloween naar het huis, waar dertig jaar geleden het meisje Rosa verdween…
Misschien moeten we het toch niet doen. Zou dit allemaal een teken zijn dat het een heel slecht en dom idee is?
Maar als we niet gaan, blijft het voor eeuwig een ‘wat als’, en ik denk dat we daar alle vijf niet mee kunnen leven. We zijn te nieuwsgierig.
Wat als…
Wat als we net als Rosa nooit meer terugkomen?
Wat als we de rest van ons leven opgesloten zitten in het huis van meneer van Wijk?
En wat als we helemaal niks doen en ons hele leven ons blijven afvragen of we het vermiste meisje toch hadden kunnen redden?
Dertig jaar is lang, maar als niemand probeert om haar terug te vinden, blijft ze voor altijd vermist.
Trick or Treat, HET boek om rond Halloween te lezen. Of misschien toch niet?! Het maakt niet uit wanneer je dit boek van Chinouk Thijssen leest, het blijft creepy. Na het lezen van Teddy wist ik dat ik alles van deze schrijver wilde lezen. En dat heeft me nog steeds niet teleurgesteld, want wat kan zij schrijven! De ene na de andere topper verschijnt. En wat ik in dit boek ook zo leuk vind, ze verwijst naar Teddy! Het boek waardoor ik zo enthousiast werd van haar schrijven. En naar de serie Stranger Things en uiteraard ook de andere series en films waar figuren uit bekend zijn, zoals Chucky. De serie HorrorZone heeft dit jaar ook Horrorscoop uitgebracht. Deze twee boeken maken weer goede reclame voor bijvoorbeeld de serie Horrorland, ook uitgegeven door Kluitman. Hou je van dit soort boeken, dan heb je nu genoeg tips om verder te lezen! Heel veel horrorplezier!
Wat als…
Wat als we net als Rosa nooit meer terugkomen?