Advertentie
    Kitty van der Panne Hebban Team

‘In het reine’ is een indringende roman van 350 pagina’s waarin je kennismaakt met de alleenstaande moeder Reine en haar zoon Noé.

Als alleenstaande moeder heeft Reine haar leven op orde en geniet ze van haar zoon Noé en haar werk bij Hangar, een communicatiebureau. Noé zit in de laatste klas van de middelbare school en hem loslaten kost haar moeite. Door haar werk leert ze de intrigerende Pacôme kennen en haar hart staat in vuur en vlam. Om de relatie een kans te geven staat Reine voor een duivels dilemma! Blijft ze haar geheim uit het verleden verzwijgen of vertelt ze de waarheid waardoor ze alles kan verliezen wat haar lief is?

Het verhaal speelt zich af in het heden en wordt chronologisch vanuit Reine verteld. Hierdoor doorleef je haar emoties en gevoelens op een intense manier. Door de levendige dialogen leer je ook haar puberzoon Noé, haar familie, haar goede vriend Paul, haar geliefde Pacôme en haar eerste liefde Nicolas kennen. Stuk voor stuk geloofwaardige en dappere persoonlijkheden die een belangrijke rol in haar leven spelen. Onder druk van haar omgeving is de genoodzaakt keuzes te maken om weer de regie over haar eigen leven terug te krijgen.

Marin-Lugand omschrijft situaties groots, waardoor je het levendig voor je kunt zien, maar het soms ook ietwat ongeloofwaardig overkomt. Gevoel voor drama is in het hele verhaal rijkelijk aanwezig en een achtbaan aan emoties is het gevolg. Toch is dit gaandeweg het verhaal niet meer storend omdat je zo meeleeft met alle betrokkenen. Haar schrijfstijl is beschrijvend en af en toe wat theatraal.

In Rouen, de woonplaats van Reine, en in de 300 kilometer verderop gelegen plaats Saint-Malo speelt het verhaal zich af. Door de mooie sfeerbeschrijving van Saint-Malo voel je je bijna een toerist en waan je je in Frankrijk. Je ziet de smalle straatjes van het havenstadje voor je en ruikt de zilte zeelucht!

‘In het reine’ is een verhaal over de gevolgen van de keuzes die je maakt, de kansen die je krijgt om de geschiedenis te herschrijven en te blijven geloven in de liefde en het leven.

Reacties op: Een geheim ontrafeld door de liefde

37
In het reine - Agnès Martin-Lugand
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker