Vreemd boek

Laura19907 Laura19907
5 mrt 2022

Beth moet haar zoon naar een wedstrijd brengen, hem zien spelen en dan weer samen naar huis, dat is het plan. Maar ze weet ook dat haar oude vriendin in de buurt woont en ze kan op een of andere manier niet weerstaan om een kijkje te nemen. Als ze daar aankomt ziet ze Flora, haar oude vriendin en haar kinderen. Maar de kinderen van Flora zien er nog steeds zo uit als 12 jaar geleden. Hoe kan dit? Beth zet een speurtocht in.

Het boek klinkt veelbelovend. Want wat is er toch aan de hand, want dit kan natuurlijk niet. Na 12 jaar nog steeds kinderen hebben met dezelfde leeftijd.
Als ik eerlijk ben had ik een beetje een mindfuck thriller verwacht of in elk geval een thriller waarbij het om de gemoedstoestand van Beth gaat.
Op z'n minst een verhaal over de kinderen.
Maar niks is waar. Het boek gaat meer over Flora dan over de kinderen. De kinderen zijn eigenlijk bijzaak in dit boek.
Wel is het boek tot ongeveer op 2/3 best spannend en leuke twisten in het verhaal wat je nieuwsgierig maakt. Maar dan...
Het verhaal wordt ongelooflijk ongeloofwaardig. Slechte opbouw naar het plot wat opeens in een razend tempo gaat. En het plot zelf is ook niet al te best, erg kort en wederom ongeloofwaardig.
Wat me ook tegenstand was hele gesprekken en gedachten en details wat er niet toe doet. Voorbeeld is dat opeens ergens op halfweg het boek de kleurkeuze van de kamer van Zannah, Beth haar dochter, wordt uitgelegd.

Doordat ik het eerst 2/ 3 van het boek wel goed vond, maar omdat het laatste boek het boek compleet verpeste kom ik niet verder dan 2 sterren bij dit vreemde boek

Meer recensies van Laura19907