Santa Subito

Laura19907 Laura19907
29 mrt 2023

De jonge Ernest trekt in de zomer van 1978 naar Rome. Met een dwingende erfenis: Hij moet de hartsvriendin van zijn overleden moeder heilig laten verklaren.
Daar, in Rome, wordt hij geholpen fixer en Livio en zijn beeldschone dochter Stefania.
Al gauw komt hij erachter dat de erfenis niet makkelijk is. Hij verliest zijn centen aan Livio en zijn hart aan Stefania.
Dan gebeurt er iets waardoor de heiligverklaring in een stroomversnelling raakt.

Voor de Hebban leesclub mocht ik dit boek lezen samen met anderen. Hartstikke leuk. Bedankt hiervoor!
Wat vond ik van dit boek?
Het begin is tragisch, maar aan het eind ook grappig. Ik ben een beeldlezer, dus zag het helemaal gebeuren. Hierdoor neem het boek he meteen mee in het verhaal en is je nieuwsgierigheid gewekt.
De jeugd van Ernest is ook leuk om te lezen, net als de opbouw van zijn leven voor de tocht naar Rome.
Doordat je veel van Ernest komt te weten bouw je echt een band van hem op en heb je soms medelijden met hem, maar lach je ook om hem.
Erg goed gedaan.
Ook Annie, broeder Remy en Zuster Merita/ Greet leer je goed kennen. En enorm pluspunt voor mij.
Dan de reis naar Rome en het verhaal waar het boek om draait.
Traag maar zeker niet vervelend. Soms een beetje naïef en treurig, maar zeker ook hier weer een lach.
Stefania en Livio leer je niet echt heel goed kennen en blijven oppervlakkig ten opzichte van de andere personages.
Opbouw naar het plot is net als de rest van het verhaal in Rome: We kunnen niet met, maar eigenlijk ook niet zonder elkaar.
En is het eindelijk gelukt waar Ernest voor kwam? Ik zou zeggen: Lees het zelf want het boek is het lezen meer dan waard. En wat voor mij naast de leuke Ernest en zijn mede-Belgen een enorm pluspunt van het verhaal is, is toch wel de vriendschap en de goedheid die zich door het verhaal afspeelt.

Minpuntjes: De vele Italiaanse benamingen, waarvan soms niet helemaal duidelijk werden, wat de betekenis was. En ook de mails/brieven naar Liv waren voor mij (grotendeels)niet van toegevoegde waarde.

4 sterren voor dit boek.

Meer recensies van Laura19907