GE-WEL-DIG!!!
Verhaallijn: Molly is hopeloos op zoek naar een huisgenote om de financiële kosten te delen. Haar grootste vereiste is dat het een vrouw moet zijn, dat lijkt haar het meest comfortabele en zo vermijd je meteen awkward situaties. Maar dan komt Declan op haar pad, en die weet haar om te kopen met de lekkerste en zelfgemaakte cupcakes. Aangezien ze beide een oogje op een ander hebben wil Molly het dan toch maar een kans geven. Al snel worden ze de beste vrienden en hebben ze het geniale plan bedacht om hun crushes jaloers te maken door flirterig met elkaar om te gaan. Maar de grens tussen fake en echt ligt heel dicht bij elkaar, en zowel Molly als Declan mogen dit aan de lijve ondervinden.
Lees dit boek als je houdt van:
- fake dating
- friends to lovers romances
- een man die kan koken, en dan nog wel pasta!
- ziekenhuis romances
- realgood verhalen
- roomie vibes
Mooiste quote uit het boek om eens bij stil te staan: "Soms brengt een hobbelige weg je naar de beste plaatsen"
De boeken van Keeland + die samen met Ward zijn altijd toppertjes. Deze moest ik dan ook gelezen hebben, vooral omdat ik al eerder 2 boeken van Keeland 5 sterren gegeven heb. En ook deze mist mij weer helemaal van m'n voetstuk te slaan. Molly is een personage waar je meteen van houdt, als kraamzorgverpleegkundige staat haar leven in teken van andere waardoor ze zichzelf meermaals opzij schuift. Declan is een man naar mijn hart! En hij wist ook Molly’s hart te bereiken met lekker eten, en vooral met altijd haar rots in de branding te zijn. Hun vriendschap ontstaat alsof ze nooit anders geweten hebben. Ook de bijnamen die ze voor elkaar gebruiken van meet af aan zorgt voor een warm en vertrouwd gevoel samen met het luchtig plagen naar elkaar toe. Onmogelijk dus om deze 2 niet meteen te omarmen! Maar al snel besef je dat er meer dan alleen leuke dingen aan dit verhaal verbonden zijn. Declan houdt zijn persoonlijkheid en verleden wat op de achtergrond en praat liever zo snel mogelijk over iets anders, waardoor je je toch afvraagt wat hij verbergt. Moeilijk om zonder al te veel te spoilen uit te leggen wat er met Declan aan de hand is. Maar voor mij was het best confronterend omdat het heel herkenbaar aanvoelde allemaal, ook de dingen die Molly meemaakt. Alles is zo puur en rauw omschreven waardoor je echt meeleeft met Molly & Declan. Het verhaal heeft mij luid op doen lachen, waarbij mijn vriend nu en dan eens om uitleg vroeg. Maar het heeft mij ook aan het huilen gemaakt en kippenvel momenten bezorgd, maar ook een mooie les geleerd: laat je angsten je keuzes niet beïnvloeden waardoor je jezelf anders onbewust bepaalde dingen ontzegt in het leven.
En deze boeken zouden geen echte boeken zijn van deze auteurs als er geen smut aan te pas zou komen, en die was er wel. Één fragment maar, maar echt meer was er dan ook echt niet nodig. De chemie in de lucht tussen Molly en Declan samen met de hartverwarmende momenten maakten het verhaal al perfect!
TW: kanker, dwangneurose, depressie, overlijden, angsten.