Verrassend verhaal met inhoud

leesbeestje123 leesbeestje123
21 mrt 2023

Ik verwachtte een luchtig verhaal waarvan er wel dertien in een dozijn te vinden zijn maar ik had het mis!

Coco maakt deel uit van een vriendinnen clubje. De andere meiden zijn gesetteld en hebben een kindje maar zij wil, door iets uit het verleden, zich niet meer binden. Wel heeft ze een friend with benefits om aan haar trekken te komen. Ze heeft het helemaal gehad met telkens weer gekoppeld worden dus schrijft ze zich in voor een groepsreis onder singles... Eigenlijk vindt ze haar leventje zo wel prima maar dan heeft ze even geen gezeur meer... Tijdens haar vakantie komt ze in verschillende situaties terecht die haar tot inkeer laten komen en waardoor ze kritisch naar zichzelf kijkt. En dat heeft drastische gevolgen!

Tof dat de rondreis doorheen Zuid-Afrika concreet beschreven wordt! Vrienden van me gingen er ook afgelopen kerstperiode heen en het was leuk om zaken te herkennen.

Bovendien komen er heel wat emoties voorbij in dit verhaal. Dit heeft vast te maken met de auteur haar achtergrond in de GGZ.

Ik voel verbondenheid doordat er diepgang in het verhaal zit...
de gevoelens van falen die voortkomen uit Coco haar beschermde jeugd
de rouw die Coco door moet alvorens het geluk terug te kunnen omarmen
De soa die een reislid opgelopen heeft

Personen en situaties worden met veel overtuiging neergezet waardoor ik me haast ook in hun gezelschap waande. Dit kortverhaal was een voltreffer en ik ben benieuwd naar meer!

Meer recensies van leesbeestje123