Spannend boek met plottwists
Harlan Coben is een van mijn favoriete schrijvers en met dit boek bewijst hij weer waarom.
22 jaar geleden is Sami in Spanje als hij naast een vrouw wakker wordt, onder het bloed met een mes in zijn hand. Als hij later met de politie terugkeert is de vrouw verdwenen. Nu is hij een voormalig politieagent en wordt door zijn fout de moordenaar van zijn verloofde na jaren vrijgelaten. Terwijl hij een cursus criminologie geeft aan amateur detectives komt er een vrouw binnen lopen. De vrouw uit Spanje. Sami gaat op onderzoek uit en komt in een web van intriges terecht. Wat is er destijds gebeurd en wie is deze vrouw?
Het boek bevat twee verschillende verhaallijnen, die van de vrouw uit Spanje en die van de vrijgelaten moordenaar. Het is een ingenieuze Who dunnit, waarbij ik me tijdens het lezen bleef afvragen hoe het in elkaar zat. Het boek bevat op ongeveer 70 procent een flinke plottwist die ik niet zag aankomen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het boek leest als een film.
Voor mij een van de beste thrillers van Coben tot nu toe. Door de verrassende wendingen en de opgebouwde spanning waardoor je door wilt blijven lezen