Spannend boek, einde voelde wel wat afgeraffeld

Leoni 23 december 2025
Spannend boek van de schrijver van de Bergkoning. Zijn eerdere boeken zijn wel in het Engels vertaald maar nog niet in het Nederlands en aangezien ik de thrillers met Leo Asker erg goed vond wilde ik ook deze proberen.

We maken kennis met Jesper en politicus, minister van justitie, in Zweden. Hij wil nog hoger op komen en heeft daarbij hulp van zijn schoonvader, Karl Erik, en een collega die een soort mentor is, John. De dochter van John heeft onlangs zelfmoord gepleegd en Jesper had een affaire met haar.
Verder is de hoofdrol in dit boek van rechercheur Julia Gabrielsson. Zij komt op een crime met een lijk in stukken en de dader van een andere moordaanslag, ene Atif, moet daarvoor worden ondervraagd. Ze hebben geen idee wie het lijk is. Haar collega, burger Omar Amante, helpt hierbij. Haar mentor binnen de politie lijkt ook een eigen agenda te hebben.

Er volgen meer moorden en de ene ontdekking lijkt nog tot een groter raadsel dan de andere. Hoe komt het uiteindelijk samen? Een spannende who dunnit met een twist die ik niet zag aankomen. Al voelde het einde wel wat afgeraffeld en vond ik de Bergkoning duidelijk beter, toch 4 sterren. Hopelijk wordt deze snel vertaald voor iedereen die geen Engelse boeken kan lezen.

Meer recensies van Leoni