Zet aan het denken
De auteur komt erachter dat haar moeder een kind was van NSB-ers. Ze gaat op zoek naar haar verleden, hoe fout waren ze en wat doet dit met met je als nazaat?
Ik was niet aan dit boek begonnen als het niet was genomineerd voor de literatuurprijs maar ik ben heel blij dat ik het heb gelezen.
De schrijfstijl is vlot maar bovenal is het verhaal machtig interessant. Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd hoe ik hierin zou staan. Wat ik zelf vind van nazaten en heb gevonden.
De auteur legt ook heel nadrukkelijk de link met de situatie in de wereld, en Nederland, nu.
Wat betekent opkomen voor democratie? En, niets doen is erger.
Dit boek blijft nog wel even nazingen bij mij. Dank je wel Sheila dat je jouw persoonlijke zoektocht zo mooi op papier hebt gezet.
Wat betekent opkomen voor democratie? En, niets doen is erger.