Wederom genoten om Neuhaus te lezen

Letterslezen Letterslezen
5 mrt 2021

Eind december, 2012;⁣
Een scherpschutter teistert de omgeving van Frankfurt en maakt dat zijn inwoners angstig binnen blijven en de doorgaans gezellige kerstmarkten mijden. De moordenaar heeft het namelijk op het eerste gezicht gemikt op onwillekeurige burgers. De politie staat voor een raadsel hoe ze deze zaak kunnen oplossen.⁣
Pia Kirchhoff, die op het punt staat om op huwelijksreis te gaan, blijft thuis om haar collega’s te helpen met deze ingewikkelde zaak.⁣
Het team van pia Kirchhoff en olivier Bodenstein krijgt hulp van de profiler Andreas Neff. Deze wordt ze van bovenaf opgedrongen. ‘Napoleon’ Neff ligt al meteen niet lekker in het team! Hij is arrogant en irritant. ⁣
Ook dr Kim Freitag, forensisch psycholoog en de zus van Pia, helpt een handje nu ze toch voor de kerstdagen bij Pia logeert en er een soortgelijke moord wordt gepleegd.⁣

De vermakelijke concurrentiestrijd tussen de forensisch arts Henning en Christian Kröger van de identificatiedienst gaat ook in ‘de levenden en de doden' onverbiddelijk door!⁣

Net zoals de andere boeken van Nele Neuhaus wordt de omgeving waar alles zich afspeelt nauwkeurig omschreven. Ik vind het zelf leuk om af en toe een adres op Google maps op te zoeken zodat het plaatje helemaal compleet is!

Meer recensies van Letterslezen