Een aanrader!
Gegijzeld, Clare Mackintosh
Gegijzeld begint met een telefoongesprek tussen Centrale en Beller.
Beller geeft een live verslag van het neerstorten van een vliegtuig…
Vanaf de eerste pagina wil ik weten wat er allemaal gebeurd tijdens de vlucht waar het om draait in dit boek!
Mina mag een dienst draaien bij de prestigieuze vlucht 79: London – Sydney. Maar liefst 20 uur met een groep in het vliegtuig. En 5 dagen weg van huis. Aangezien haar huwelijk met Adam niet lekker loopt, een aangename bijkomstigheid.
Toch heeft Mina bij het boarden een slecht voorgevoel over deze reis, met als passagiers oa journalisten, bloggers en VIPS.
Terwijl Mina in boven in de lucht is, probeert Adam aan zijn relatie met hun 5 jarige dochter Sophia te werken.
Dit gaat maar moeizaam en de aanwezigheid van Becky, de oppas, helpt ook niet echt.
Ondertussen valt er een dode bij vlucht 79. Is het een natuurlijke dood of is er sprake van opzet? Niet veel later krijgt Mina een briefje toegestopt, ‘volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven‘, en belandt Mina in een ware hel.
En niet alleen Mina is in een hel belandt…
Ieder hoofdstuk wordt in de ik-vorm afgewisseld verteld door een personage; Mina, Adam, een passagier van de vlucht.
Zo leer de personages van Gegijzeld kennen. Het maakt ook dat ik wil doorlezen, want alle personages zijn interessant en Mackintosh laat hun leven en hun geheimen maar beetje bij beetje aan je los.
Het boek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is de aanloop naar de kaping van het vliegtuig en in het tweede deel is de kaping aan de gang.
Het verhaal bevat zeer verrassende plottwists!
Ik heb dit boek mogen lezen namens uitgeverij de Fontein. Heel bedankt, ik heb ervan genoten