Prachtig en ontroerend verhaal
Dit boek was voor mij genieten van de eerste tot de laatste bladzijde. Al vanaf de eerste paragraaf wist ik dat dit boek een schot in de roos was. Melina schrijft met een unieke stem: krachtig, intens, soms adembenemend, poëtisch en af en toe ook grappig. Er is een continue spanningsboog die je er toe aanzet om steeds verder te blijven lezen. Het verhaal zuigt je volledig mee, je vergeet even alles om je heen. Je vraagt je af hoe Melina het telkens voor elkaar krijgt om zulke prachtige, meeslepende zinnen op papier te zetten.
“Alles wat gebroken is, kan weer gemaakt worden. Misschien net een beetje anders, vaak net een beetje mooier. Dus jij ook.”
“De dagen waar elk uur te weinig minuten had. Mijn hart kan zijn woorden van toen nog steeds niet geloven. Daar waren onze dromen te groot voor, onze liefde te diep.”
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Brigita in het heden en Dario in het verleden. De stukjes in het verleden waren steeds kort wat op zich fijn is omdat je wil weten hoe het ‘nu’ verder gaat. Maar uiteraard ben je ook benieuwd hoe hun liefdesverhaal tot stand kwam en wat er in godsnaam gebeurd is dat er zo abrupt een einde aan kwam.
Er is heel veel liefde in het verhaal maar ook veel verdriet en rauwe emotie. Thema’s zoals dronkenschap en verlies komen vrij uitgebreid aan bod.
De cover van het boek vind ik bijzonder mooi. Het geeft een beeld van hoe Brigita en Dario in hun jeugdjaren talloze avonden doorbrachten op het strand van het prachtige eilandje Pag kijkend naar de sterren. Uiteindelijk heb ik dat eilandje gegoogeld, ik wil er ook wel eens naartoe!
Dit boek is het tweede deel in de reeks “Alles wat …”. Het derde deel is in de maak. Dat samen met het eerste boek ga ik zeker ook lezen. Het is een garantie van heerlijke uren leesplezier met een lach en een traan.