Een hartverwarmend verhaal
Thuishaven is een boek dat vlot leest en meteen een warme sfeer oproept. Kirstin slaagt erin om met weinig woorden levensechte personages neer te zetten. De 4 kinderen van Netta hebben elk een eigen karakter dat op een treffende en herkenbare manier wordt beschreven. Het verhaal voelt realistisch en eigentijds aan. De manier waarop de gebeurtenissen zich ontwikkelen en hoe de personages reageren is heel geloofwaardig.
Het is een boek dat heel gezellig aanvoelt om te lezen. Als lezer leef je intens mee met Netta: haar geluk wanneer ze dieren opvangt, haar nieuwsgierigheid en opwinding wanneer ze Caz leert kennen, en het wrange gevoel dat ze heeft wanneer haar vriendin haar laat vallen.
Naarmate het verhaal vordert ontstaan er enkele verwikkelingen die het verhaal een diepere laag geven. Niet alles verloopt nog volgens plan. Op dat moment wordt het verhaal echt hartverwarmend en ontroerend. De laatste vijftig bladzijden las ik met tranen in de ogen. Op het einde snap je waarom het boek de titel Thuishaven kreeg – en dan kan je met een tevreden gevoel de laatste bladzijde omslaan.