Mooi, ontroerend verhaal

lezenmetBec 28 januari 2026
De wens is een ontroerend verhaal over twee jonge mensen die op een bijzondere manier naar elkaar toegroeien. Jesse is ongeneeslijk ziek en haar wens is om een interactieve 3D film te maken over haar en haar familie zodat de nabestaanden een mooie, tastbare herinnering hebben.
Alex die een workaholic en eenzaat is, krijgt van zijn werkgever de opdracht om die wens te vervullen. Deze laatste denkt dat hij een game moet maken, iets waarin Alex uitblinkt.

Ondanks de zware problematiek leest dit verhaal verrassend vlot. In de eerste helft van het boek kon ik het nog droog houden. Heather weet een luchtige sfeer te creƫren dankzij de warme en soms humoristische interactie tussen de personages. Alex, die een moeilijke jeugd heeft gehad en vooral op zichzelf leeft, kan best grappig uit de hoek komen. Jesse is een lieve, pientere meid die maar al te goed beseft welke impact haar situatie heeft op de mensen rondom haar.

Naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds moeilijker om je tranen in te houden. Het is heel ontroerend om te zien hoe iedereen op zijn manier probeert te helpen: de zorgzame moeder, de beschermende vader, het kleine broertje dat zijn zus probeert op te vrolijken met tekeningen, de ziekenhuisvrienden van Jesse, de belangrijke rol van de maatschappelijk werker. En dan is er Alex die aanvankelijk twijfelt of hij deze opdracht wel aankan, zowel emotioneel als technisch. Een film maken is totaal niet zijn specialisatie. Ondanks alle problemen en onzekerheden, zet hij zich onvoorwaardelijk in om de wens van Jesse te vervullen.
Sommige gebeurtenissen zie je aankomen maar dat stoort niet. Het verhaal blijft oprecht en puur. Hoe het uiteindelijk met Jesse afloopt, blijft een verrassing tot op het einde. Dit ontroerend boek sluit af op een mooie, positieve manier.

Na de bestseller De tatoeƫerder van Auschwitz en andere historische romans, is De wens de eerste hedendaagse roman van Heather Morris. De inspiratie voor dit verhaal haalde ze uit haar 20 jaar ervaring als maatschappelijk werker. Beslist een aanrader voor wie een mooi, ontroerend verhaal over vriendschap, liefde en verlies wil lezen. Met dank aan HarperCollins Holland om mij het e-book te geven om te recenseren.

Meer recensies van lezenmetBec

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.