Hartverscheurend en bijzonder mooi verhaal

lezenmetBec 15 november 2025
Wat een ongelooflijk prachtig verhaal! Als je graag een oorlogsroman in meerdere tijdlijnen leest dan is dit een must-read!

Chiara is een wereldberoemde modeontwerpster die alles heeft waar iemand van droomt. Toch draagt ze een verschrikkelijk verdriet met zich mee. Een verdriet dat ze nooit eerder deelde. Ze wou niet dat mensen haar aankeken met medelijden in hun ogen. Nu op 61-jarige leeftijd wil ze haar verhaal vertellen. Ze huurt journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.

Het verhaal ontvouwt zich door de afwisseling van 3 tijdlijnen. De huidige is 1994 waarin Chiara vertelt hoe haar leven zich in de jaren 50 ontwikkelde. Ze woonde in Genua en haar leven kwam in een stroomversnelling toen ze ontdekt werd door een beroemde modeontwerper. Het is alsof ze in een droom terecht is gekomen. Er volgen heerlijke passages. Alles lijkt te mooi om waar te zijn.

De derde tijdlijn zijn de fragmenten die Francesca leest in het dagboek van Chiara. In dit dagboek heeft Chiara de afschuwelijke gebeurtenissen neergepend die begonnen in haar geboortedorp toen ze 11 jaar was. Wat zich die bewuste dag in 1944 afgespeeld heeft in Sant’Anna is echt gebeurd. Je kan dat googelen. Maar doe dat niet voor je minstens halfweg het boek bent. Dan is het ok.

De afwisseling tussen de 3 tijdlijnen geeft het verhaal extra diepgang. Stap voor stap ontdek je welk diep verdriet en zwaar geheim Chiara met zich meedraagt.

Het verhaal dat Jerrad Hoff heeft gecreëerd, is ronduit prachtig. Het is een meeslepende afwisseling van vriendschap, onvoorwaardelijke liefde, romantiek en bovenal overleven. De passages in 1944 zijn heel aangrijpend. Je kan je niet voorstellen dat dit echt gebeurd is...
Jerrad schrijft fantastisch! Hij schetst boeiende personages met diepgang, geeft ze karakter en brengt de omgeving tot leven met beeldende beschrijvingen. Milaan bezocht ik al maar na het lezen van dit boek wil ik op het Comomeer gaan varen en de grandioze villa’s met hun schitterende tuinen bewonderen.

Dankjewel Jerrad Hoff dat ik dit e-book mocht ontvangen. Ik was al van plan om Rose te lezen en nu ben ik helemaal overtuigd!

Meer recensies van lezenmetBec