Sterk vervolgdeel
Na het zinderende slot van het eerste deel De Erfenis verscheen afgelopen maand eindelijk het vervolg. Nadat Avery de erfenis van miljardair Tobias Hawthorne heeft ontvangen is het nog steeds niet duidelijk waarom zij net de erfenis krijgt. In dit vervolgdeel gaat Avery samen met de broers verder op zoek naar de reden, maar het gevaar schuilt om de hoek. Sommigen zijn haar liever kwijt dan rijk.
Eerder dit jaar maakte ik kennis met de wereld van The Inheritance Games. De Erfenis was dan ook een aangenaam en spannend boek boordevol mysteries. Vooral het einde van het eerste deel snakte er naar om het vervolgdeel te lezen aangezien er nog zoveel vragen onbeantwoord bleven. Vragen waarop wel een antwoord verwacht werd bij dit vervolgdeel.
Net als het vorige deel heeft De verloren erfgenaam ook weer een prachtige cover die je meteen nieuwsgierig maakt naar het boek. Ook in dit deel werden de schutbladen geïllustreerd door illustrator Sophie Pluim. Zowel in de cover als in de schutbladen zitten kleine elementjes van het verhaal verstopt.
Het verhaal begint met een kleine samenvatting van wat er in het eerste deel gebeurde, wat ik wel erg handig vond. Desondanks moest ik wel even terug wennen aan de vele personages die een rol spelen in het verhaal.
Jennifer Lynn Barnes weet ook in dit tweede deel een interessant verhaal neer te zetten. Dit doet ze opnieuw met korte hoofdstukken die erg vlot lezen. Je leert Avery nog iets beter kennen en volgt haar gedurende haar zoektocht naar waarom net zij de erfenis heeft ontvangen. Het verhaal zit ook deze keer weer goed in elkaar: elk klein detail is belangrijk voor het verdere verloop van het verhaal. Daarnaast bevat het boek ook heel wat plot twists, misschien net iets té veel van het goede. De vele plottwists maken het verhaal best ingewikkeld en daardoor voelt het boek soms wat gehaast aan.
Net als in het vorige deel voelde ik echter niet genoeg connectie met de personages. Avery als hoofdpersonage voelt vrij afstandelijk aan en ook de andere personages maken niet al te veel evolutie mee doorheen het verhaal. Verder vond ik het romantische plot niet erg noodzakelijk voor de rest van het verhaal en heeft het weinig toegevoegde waarde.
Jennifer Lynn Barnes heeft met De verloren erfgenaam weer een sterk boek neergezet. Het boek is vlot geschreven en zit boordevol plottwists. Toch was ik niet helemaal overtuigd van dit vervolgdeel. Het boek beantwoordt vele vragen waar je na het eerste deel mee blijft zitten. Daardoor lijkt verhaal enigszins afgesloten, al is het dat wellicht niet. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar wat Barnes nog te bieden zal hebben in het slotdeel van de trilogie.