Iets te hoge verwachtingen, maar wel sterk begin van nieuwe trilogie

Liana Liana
3 mrt 2021

In de nieuwe serie van Nico De Braeckeleer volgen we de energieke Zoë. Ze leeft zich uit als dj op feestjes en heeft een vriendje Justin. Nadat ze betrokken raakt een auto-ongeval krijgt ze opeens vreemde herinneringen. Herinneringen aan leven dat ze nooit geleefd heeft. Zijn het dromen, nachtmerries of is er meer aan de hand?

Nadat ik grote fan was van de vierdelige Adem-serie van Nico De Braeckeleer wilde ik absoluut ook zijn nieuwste serie lezen. De serie vond ik vooral heel goed omdat het aantoont wat de klimaatopwarming kan veroorzaken en omdat de serie de nodige actie bevat. Het concept van deze nieuwe serie sprak me ook wel aan en ik was benieuwd waar dit verhaal naartoe zou gaan.

In deze nieuwe serie is er wat minder sprake van actie, met name in het begin. In het begin wist ik ook nog niet zo goed waar het verhaal naartoe zou gaan. Anderzijds bevat het boek wel de nodige plottwists waardoor het verhaal naar een andere kant wordt gestuurd. Ook de actie die aanwezig was in zijn vorige serie, komt zeker op het einde terug. Toch vond ik de plottwists en het concept van het boek iets minder geslaagd dan zijn eerdere serie. Ik stelde mij toch hier en daar wel wat vragen bij het plot, maar dat wordt mogelijk in de volgende delen nog wel helderder.

Wat ik erg fijn vond aan dit boek was dat je op het einde ook te weten komt wat er aan de hand is met Zoë en waar die vreemde herinneringen vandaan komen. Je moet hier dus niet op wachten voor je de hele trilogie hebt gelezen. Het einde geeft dan ook de nodige ruimte op een vervolg.

Ziel, het eerste deel in de trilogie Bron, is zeker geen slecht boek, maar na zijn geslaagde Adem-serie had ik iets te hoge verwachtingen. Desondanks bevat ook dit boek belangrijke thema’s, ookal komen die voornamelijk eerder op het einde van het boek aan bod. Anderzijds staat ook de zoektocht naar je eigen identiteit centraal.

Meer recensies van Liana