Hoera, Loco bestaat 55 jaar!
Als recensent krijg je veel leuke kinderboeken onder je neus, maar mijn mailbox had dit keer een leuke verrassing in petto. Een mailtje van Uitgever Zwijsen, of ik in het kader van het 55-jarig bestaan van Loco iets met het Gouden Loco minipakket (jubileum editie) wil doen.
Oké, het is geen boek dus hoort het dan op Hebban? Ja, ik vind van wel, want het gaat hier om een oefenmethode, voor o.a. Nederlands, speling en woorden. Dit is naar mijn idee een verrijking voor het leer-systeem.
Als kind ging ik graag naar school, want leren zat in mijn systeem. Maar ik had een gruwelijke hekel aan rekenen. Ik kreeg het gewoon niet onder de knie. Als kleine control freak frustreerde me dat mateloos. Een goede reden om het beruchte rekenboekje steeds meer mijden. Gelukkig kwam een leerling docent met een heel goed idee, hij bracht me een doos met Loco.
Nu was het probleem met rekenen echt niet meteen over, maar de speelse manier van leren bracht in ieder geval het plezier terug. Daarnaast kwam het begrip beter binnen. Het hielp om het vaker te proberen en daardoor gewoon beter in rekenen te worden. De druk was van de ketel.
Toen een van mijn kinderen over breuken mopperde, kwam de herinnering aan Loco gelijk weer terug. Toen ik vol enthousiasme over het systeem begon, want wie is er nu niet opgegroeid met de spelletjes van dit merk, keken mijn huisgenoten me allemaal wazig aan.
‘’Wat??? Kennen jullie Loco niet? Ahum...even rekenen, het bestaat al sinds 1968? ‘’
Dit 'Gouden pakket' is dus de ideale mogelijkheid om het alsnog in te lijven en het aan iedereen te laten zien die het nog niet kent en jonge kinderen heeft!
Maar wat is nu Loco?
Loco staat voor: Leren, Oefenen, Controleren en Ordenen. Hebben we dat ook meteen duidelijk :)
Met de Loco basisdoos leren kinderen spelenderwijs alles over rekenen, taal en lezen.
Om Loco te spelen heb je een basisdoos met blokjes nodig en een opdrachtenboekje. De speler legt elk blokje op het juiste plaatje in het boekje. Daarna draait hij de doos om. Klopt de figuur op de achterkant van de blokjes? Dan klopt de berekening of opdracht.
Met de basisdoos met steentjes en de losse opdrachtenboekjes leren kinderen spelenderwijs alles over rekenen, taal en lezen. Het is een uniek spelsysteem waarmee kinderen zelf controleren of ze de opdrachtjes goed hebben gedaan.
Er zijn drie verschillende basisdozen:
Loco Bambino (3 tot 5 jaar)
Loco Mini (4 tot 8 jaar)
Loco Maxi (7 tot 12 jaar)
Nu ging mijn betoog met name over rekenen, maar de verschillende oefenboekjes hebben ieder hun leermethode. In het oefenboekje 'Woorden Leren' bijvoorbeeld kunnen kinderen verschillende opdrachten doen waarbij ze letters en klanken leren herkennen en oefenen. Hiermee wordt de ontluikende geletterdheid gestimuleerd en de woordenschat vergroot.
Alle oefenboekjes zijn kleurrijk, staan vol, duidelijke opdrachten en zijn voor meerdere leeftijdsgroepen inzetbaar. Ik houd zelf heel erg van de frisse uitstraling van het product. Ondanks dat ik dol ben op illustraties, wordt er in de oefenboekjes veel gebruik gemaakt van foto afbeeldingen. In dit geval helemaal prima. Het verduidelijkt het oefenmateriaal.
Kortom, voor wie het nog niet kent, neem vooral een kijkje op de website of in de boeken-, of speelgoedwinkel. Het is een aanrader voor kinderen die moeite hebben met stugge regeltjes en het liever op een wat speelsere manier willen leren.
Daarom vijf sterren !
Maar wat is nu Loco?
Er zijn drie verschillende basisdozen:
Loco Bambino (3 tot 5 jaar)
Loco Mini (4 tot 8 jaar)
Loco Maxi (7 tot 12 jaar)
Daarom vijf sterren !