Ecologische fabel met essentiële boodschap
Vlieg mee met de mooiste vogels ter wereld!
Dit prentenboek opent op een veld vol kleurige bloemen. Ogenschijnlijk, want de zes kleine kolibries op de bladzijde kunnen hier niet meer vinden waar ze naar op zoek zijn. Als de bloemen verdwijnen, verdwijnen ook de bijen. Daarom is het is onmogelijk voor ze om hier te blijven.
Voor wie het op wil vangen, gaat het gerucht rond dat er elders een paradijs is. Een prachtig, wild eiland, waar iedereen kan vinden wat hij zoekt. Al snel klapperen de kleine kolibries met hun vleugels en vliegen ze achter de bijeneters weg naar dat beloofde land.
Gaandeweg groeit de groep vogels. Iets verderop vallen valken om van de honger en de spechten hameren hard tegen boomstammen . De tamtam gaat dat sinds mannen hun bossen hebben verwoest, er nog amper bomen zijn om op te landen. De flamingo's en ijsvogels worden getroffen door intensieve visserij.
Verenigd door beloftes en hoop komen de vogels samen, op weg naar het beloofde land. Maar (oei, oei, oei )
hoop (en een vogeleiland) leiden niet alleen tot mooie dingen. Daar weten de vissen en garnalen alles van.
Wat een geweldig prentenboek is dit. Een ecologische fabel met een essentiële boodschap. En die boodschap steekt, want wij mensen zijn verantwoordelijk voor alle narigheid waar ze in dit boek over spreken. Dit prentenboek herinnert ons eraan hoe we onderdeel van de natuur zijn. Dat het belangrijk het is om de aarde te beschermen en haar bewoners te behouden.
Liefde overheerst.
Het boek en de manier waarop het geschreven is, neemt je mee op reis dwars door de natuur naar de eilanden en laat ons een veelheid aan verschillende vogels en kleine diertjes ontdekken.
De illustraties van Peggy Nille zijn, zoals altijd, beeldschoon en kleurrijk. Ik hou ervan! De overvloedige details, de volle kleuren die ons net als de vogels aantrekken. Naast dit slimme verhaal kun je veel plezier beleven aan het vinden of tellen van de elementen die in de tekst worden beschreven (4 veldmuizen, 2 vrouwtjeshoppen, 3 parkieten, enz.). Hoeveel kraanvogels zie je? En kun je ook zien of er vogels ontbreken?
Aanrader voor bewuste kids, scholen en naschoolse opvang om eindeloos in te kijken, te zoeken en gesprekken aan te gaan over vogels, diertjes en de natuur.
Liefde overheerst.