Intensief nauwkeurig onderzoek

Linda s Boekenhoekje Linda s Boekenhoekje
7 mrt 2021

Het boek Verloren in de Jungle gaat over de in 2014 vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22).
Marja West en JÜrgen Snoeren nemen je mee in het intensieve onderzoek naar de vermissing van Lisanne en Kris. In de loop der jaren zijn er veel verhalen en speculaties ontstaan waardoor het erg moeilijk kan zijn voor een leek om in de stortvloed aan informatie te weten wat geloofwaardig is. Marja en JÜrgen nemen je mee langs de vele mogelijkheden en speculaties. wat is nou echt waar? steeds denk je iets te kunnen aan nemen maar dan weerleggen Marja en Jurgen alles erg goed aan de hand van de bewijsbare feiten. Het is hartverscheurend wat er is gebeurt met Kris en Lisanne en ik heb af en toe even het boek moeten weg leggen omdat het me aan greep. Ik vind het indrukwekkend hoe veel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet en met gevaar voor eigen leven hebben geholpen bij de zoektocht. dat is heel ontroerend en word niet altijd voldoende gewaardeerd. Achterin het boek staat ook een indrukwekkende namenlijst om maar aan te geven hoe veel mensen er wel niet betrokken zijn bij de zoektocht en wat hun rol is geweest. Ik ben onder de indruk van de manier van schrijven, dat je mee genomen word als mede onderzoeker en alle scenario's gaat uitpluizen.
wat mij bij blijft is dat je nooit zomaar aannames kunt maken zonder de bron van het verhaal of gegevens te controleren op betrouwbaarheid. Een valse getuigenis of het verspreiden van incorrecte informatie is zeer kwalijk en kan echt (onschuldige) mensen hun leven verwoesten. daarom ben ik oprecht onder de indruk van Verloren in de Jungle omdat het echt een heel uitvoerig verslag is van alle informatie en ook extra bevindingen bevat die meer duidelijkheid geven.
Als ik ooit om wat voor reden dan ook juridisch hulp nodig heb, dan wil ik graag Marja West en Júrgen Snoeren als mijn advocaten/juristen ;) dan weet ik zeker dat de zaak objectief en zeer nauwkeurig word behandeld.

Meer recensies van Linda s Boekenhoekje