Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een stukje geschiedenis verpakt in een prachtig verhaal

Achterflap tekst
1994, Lago di Como, Italië.
De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.

In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.

Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Wat ik ervan vond.
Er zijn écht maar heel weinig boeken die mij zó weten te raken als deze prachtige roman.
Ik ben dan ook blij dat ik deze samen met onze boeken club #the_no1_ladies_bookclub heb gelezen want anders was ik er waarschijnlijk nooit in begonnen, omdat het over de oorlog gaat en ik die boeken vaak te heftig vind omdat ze zo binnen komen.
Zo ook dit verhaal vooral als je weet welke delen waargebeurd zijn is het hartverscheurend. Maar Jerrad weet het op een mooie manier te vertellen en te beschrijven en zelfs met heerlijke humoristische stukjes tussendoor.
Verder kan ik er niet veel over vertellen omdat ik geen spoilers wil geven. Daarom wil ik je aanraden deze prachtige roman zelf te gaan lezen en neem er de tijd voor want hij komt binnen in je hart.

Een stukje geschiedenis verpakt in een prachtig verhaal.

@jerradhoff Dank je wel dat wij jou boek mochten lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Lobke_Loves_reading

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.