Spionnendorp
Maggie Bird verliet zestien jaar eerder haar job als spionne bij de CIA, na een mislukte missie, en vestigde zich in het kustplaatsje Purity in de staat Maine waar ze een rustig leventje als eenzame boerin leidt. Maar haar verleden zou haar wel eens kunnen inhalen. Op een dag wordt op haar oprit het lichaam van een vrouw gevonden. De dag ervoor was deze vrouw bij haar langs geweest met de vraag of ze wist waar een vroegere collega van haar zou kunnen zijn, een collega die ook bij de mislukte missie aanwezig was. Als er kort daarop ook een moordaanslag op Maggie wordt gepleegd, beslist ze tot actie over te gaan. Want haar rustige leventje is duidelijk voorbij.
Maggie contacteert haar vriendenkring, allemaal gepensioneerde CIA-agenten die in Purity wonen. De leden van deze zogezegde Martiniclub, zoals ze zichzelf noemen als de ijverige en slimme politiechef van Purity langskomt, beslissen om hun oude kennis en talenten terug aan te spreken om op zoek te gaan naar de persoon die Maggie trachtte te vermoorden en die het lijk op haar oprit achterliet. Maar om te weten te komen wie hier achter zit moeten ze in Maggies verleden graven én op zoek gaan naar Diana, Maggies vroegere chef die voor heel wat leed zorgde in Maggies leven.
Ik leerde Tess Gerritsen kennen door mijn beste vriendin, die een grote fan is van haar boeken. Ikzelf las voor dit boek nog niks van haar. Maar natuurlijk komt daar nu wel verandering in. Ik kende natuurlijk wel al de tv-serie gebaseerd op haar Rizolli & Isles-reeks. Maar naar ik begrepen heb zijn de personages in het boek helemaal niet gelijkend op die van de tv-serie. Dus moet ik ook maar eens werk maken van die boeken te lezen.
De Martiniclub reeks is alvast een leuke kennismaking met de auteur. Het verhaal leest heel vlot en combineert elementen van een verhaal van Jason Bourne en dat van James Bond. De personages zijn doorspekt met een humor en de interactie tussen de politie van Purity (met name Jo) en de Martiniclub (die heel wat geheimen achterhouden) is dan met momenten ook hilarisch. Maar vooral de spanning in het verhaal, vooral in de stukken uit het verleden, zorgen ervoor dat dit een echte pageturner is. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deel 2 in de reeks, De Zomergasten. Gelukkig kan ik, net als dit boek, ook dat lenen van mijn liefste bff. (Dank je wel, schattie!!!)
Het is nu ook wel heel duidelijk dat ik een nieuwe auteur kan toevoegen aan mijn tbr-lijst waar ik snel nog meer van wil gelezen hebben. Toch maar plek vrijmaken in mijn boekenkast voor Tess Gerritsen?